Med OL i sikte

Foto: Geir Bakka

Mari Wetterhus (20) var bare åtte år gammel da hun fant ut at hun hadde sansen for skiskyting.

Med to aktive foreldre innen orienteringssporten, skulle man kanskje tro hun ville ende opp med å løpe etter poster, men det er fulltrefferne og pallplasseringene denne medaljesankende jenta sikter seg inn mot.

Etter debuten på juniorlandslaget denne sesongen, er motivasjonen på topp og målene satt: å bite fra seg i Norges Cupen, bli tatt ut til junior- VM i januar og ikke minst kjempe om medalje under junior-EM på Sjusjøen i mars.

– Det er hårete mål, og nåløyet på IBU senior er trangere enn noensinne, men det er lov å prøve, smiler hun målbevisst med et lurt glimt i øyet.

Til vanlig studerer hun ved Høgskolen i Lillehammer, men mye av grunnlaget før hver sesong legger hun hjemme på Lampeland.

Det skal trenes mye og jobbes hardt.

Målrettet skiskytter. Foto: Anniken Tangerud

– Men jeg liker best å konkurrere. Det gir en god følelse å lykkes, også med de små tingene. Det er jo der jeg vinner i det lange løp, forklarer hun.

Hittil har det vært skytingen hun har vært best på, men i løpet av forrige sesong la hun grunnlaget for kondisjonen i løypa også. Om fire år er drømmen å delta i OL.

– For å klare dette er jeg helt avhengig av å ha gode støttespillere med på laget og On4U er av dem, understreker hun og snakker om hovedsponsoren fra Kongsberg.

On4u Systemitech AS er sponsoren som gir mest penger til skitalentet, noe hun setter enorm pris på.

– Det betyr veldig mye. De hjelper meg til å satse på drømmen min og holde fokuset.
Yngve Marthinsen, daglig leder i On4u Systemitech AS, er stolt av å sponse Mari.

– Vi så potensialet tidlig. Hun er ung og har fremtiden foran seg. Dette er både spennende og moro, ikke minst fordi vi er opptatt av å hjelpe lokale idrettstalenter. De er vår fremtid.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg