Sender julegudstjenesten direkte

Skal streame julegudstjenesten. Magnus Bjørnnes, daglig leder i Metafor, skal hjelpe til med det tekniske. Bjørn Idar Sommer (til høyre) gleder seg til å ta fatt på de nye oppgavene. Foto: Bjørn Isaksen

3600/Vi bryr vårs går sammen med Metafor AS og Kirken i Kongsberg og sender julegudstjenesten direkte på nett.

I år kan også de som ikke har muligheten til å være tilstede i Kongsberg Kirke, få med seg gudstjenesten på julaften. Vi kommer til å streame gudstjeneste nummer to – den som starter klokka 14.30 – den blir direktesendt på vår egen facebookside.

Ideen kom fra oss i 3600/Vi bryr vårs, da vi hadde lyst til å gjøre noe for alle dem som ikke har anledning til å besøke kirken i jula. Noen bor på institusjon, noen sitter hjemme, andre må på jobb.

– Vi vet at kirken i Kongsberg betyr mye for mange, og vi ønsker å formidle en stemning som kanskje mange savner og har minner om, men ikke får med seg lenger. Kanskje vi kan gjøre julaften enda litt bedre for dem, forteller Anniken Tangerud og Bjørn Isaksen i 3600.no.

– For oss handler det om å skape noe som betyr noe for andre, og dette initiativet er bare et lite eksempel på hva Vi Bryr Vårs-prosjektet skal gjøre og dreie seg om, forklarer Bjørn.

Flerkameraproduksjon

Magnus Bjørnnes, daglig leder i produksjonsselskapet Metafor AS, og vi i 3600.no har investert i nytt utstyr for å gjøre dette mulig. Det blir flerkameraproduksjon med ulike bilder som skal mikses sammen med lyd fra kor og prest. Alt skal sendes direkte ut på nettet, via Facebooksiden til 3600.no.

Det er ikke veldig komplisert, men det er mye som skal funke – samtidig.

Vi kommer også til å informere eldreinstitusjonene i kommunen – om hvordan de kan koble seg opp og følge julegudstjenesten direkte.

Kirketjener Bjørn Idar Sommer ser frem det nye initiativet.

– Klart dette blir hyggelig. Det er mye som skjer denne dagen, og for min del går det i ett fra elleve om morran, men dette gleder jeg meg til. Det blir jo første gangen vi prøver oss på noe slikt, så dette blir spennende, forklarer han.

3600.no

Se alle innlegg