Det er seigt, tregt og deilig – enkelt, ekte og nedpå

En kveld i bluesens navn med Ulf Myrvold Band

Band: Ulf Myrvold Band
Hvor: Christians Kjeller
Når: Lørdag 2. april 2016

Når Kongsberg Bluesklubb inviterer til konsert med Ulf Myrvold Band, er det enkelt, ekte og nedpå. Steinkjelleren er fullsatt av et sittende publikum som har tatt turen for å kose seg med musikk og Kongsberg-øl.

Kveldens første sett inneholder spor de har utarbeidet selv, med dyp inspirasjon fra den amerikanske bluesen med røtter helt tilbake til 1920 og 30-tallet. Vi kan trekke frem blant annet Robert Johnson og senere Howlin` Wolf, som sterk innflytelse på bandets lydbilde. Dette er artister blant annet The rolling Stones også har hentet inspirasjonen sin fra, da de tok steget og krysset Rock’n’roll med blues.

Oppsetningen er klassisk – trommer, bass, og gitar, et fantastisk munnspill og slide-gitar understreker at bluesen er i sentrum.

Fra scenen formidles det at bluesen er en gammel musikkform, men innimellom kommer det frem noe nytt. De drar frem noe de kaller «ørkenblues» – der de lar rytme og marakaser være med. Dette fenger bra og kan anses som noe nytt og friskt til sjangeren.

Så kommer Ulf Myrvold Band med deres versjon av Cross Roads, originalt fra Robert Johnson 1927. Der er seigt, tregt og deilig, som sommerdager i sørstatene der bluesen så sin første dag – det er på kvelder som dette man venter på sommerens hete, selv her i Skandinavia.

Det hele ble avsluttet med en cover av Muddy Waters egen Eletric Mud. Han står som en bauta innen historien, et ikon – og det er slik man skal gjøre heder på en kveld i bluesens navn!

3600.no

Se alle innlegg