Her er ukens filmpremierer på Krona Kino!

Krona Kino har fire spennende premierer denne helgen.

Harrison Ford er tilbake på det store lerretet og tar oss med ut på et skikkelig villmarkseventyr, ungdommen drar til fjells, Clint Eastwood gir oss en sann og urovekkende historie om terrorangrepet under OL i 1996, og en sterk film som publikumsprisen under filmfestivalen i San Sebastián.

Se hvilke filmer de har premiere på under.

Fjols til fjells

Premiere 21. februar. Komedie 1 t. 27 min. 6 år

Alt som kan gå galt, går galt i den nye norske påskekomedien Fjols til Fjells!

Fjols til Fjells er en oppfølger til og inspirert av originalfilmen fra 1957. Filmen utspiller seg i den moderne norske fjellheimen og tar med skjevt blikk for seg både gammel og ny påskeferietradisjon.

Den unge og altfor serviceinnstilte hotellresepsjonisten Poppe må brått og uventet ta ansvaret for hele hotellet gjennom den hektiske påskeuken. Det oppstår umiddelbart kaos når krevende skigjester, frustrerte hyttenaboer, klønete dansker, festglade ungdommer og misfornøyde ansatte møtes til en påskeferie fylt med de merkeligste historier, konflikter og overraskelser.

Og det blir ikke enklere når det skal legges til rette for et tradisjonelt barneskirenn, en gigantisk afterski og en respektfull feiring av påskens egentlige budskap – samtidig!

Kjøp billetter til Fjols til fjells her.

Sjekk traileren her:

Call of the Wild

Premiere 21. februar. Eventyr 1 t. 40 min. 9 år

Et villmarkseventyr for hele familien, basert på Jack Londons klassiske roman «Når villdyret våkner» om hunden Bucks utrolige reise i Alaska.

Buck lever et godt og behagelig liv i California, men hele hans tilværelse blir snudd på hodet da han plutselig blir tatt vekk fra sitt hjem og sendt til den eksotiske villmarken i Alaska under Gullfeberen på 1890-tallet. Buck opplever sitt livs største eventyr og finner til slutt sin plass i verden.

Med en blanding av live-action og anmiasjon bruker «Call of the Wild – Når villdyret våkner» banebrytende visuelle effekter og animasjonsteknologi for å bringe dyrene i filmen til live.

I filmen spiller Harrison Ford, Dan Stevens, Omar Sy, Karen Gillan, Bradley Whitford og Colin Woodell. Chris Sander (Dragetreneren) regisserer fra et manus skrevet av Michael Green (Mord på Orientekspressen).

Kjøp billetter til Call of the Wild her. 

Sjekk traileren her:

Richard Jewell

Premiere 21. februar. Drama 2 t. 11 min. 12 år

Clint Eastwood gir oss en sann og urovekkende historie om terrorangrepet under OL i 1996.

Sikkerhetsvakten Richard Jewell blir hyllet som en helt når han oppdager en bombe i Centennial Park, men får livet sitt ødelagt av en heksejakt startet av journalister som omtaler ham som terrormistenkt.

Kjøp billetter til Richard Jewell her. 

Sjekk traileren her:

De usedvanlige

Premiere 21. februar. Drama 1 t. 54 min. 9 år

En sann historie om vennskap som utgjør en forskjell, fra skaperne av ‘De urørlige’.

Olivier Nakache og Éric Toledano slo gjennom med De urørlige, som ble en supersuksess på både norske kinoer og i resten av verden. Også De usedvanlige er en virkelighetsbasert historie om vennskap som utgjør en forskjell.

Bruno (Vincent Cassel) tar seg av ungdommer med spesielt alvorlig autistisk diagnose, Malik (Reda Kateb) integrerer unge mennesker fra tøffe nabolag. De er drevet av like store deler av idealisme og oppfinnsomhet, og når de prøver ut idéen om å la Maliks ungdommer ta hånd om autistene i Brunos omsorg, åpnes nye verdener for dem alle. De to vennenes arbeid er nødvendig fordi ingen andre institusjoner ser ut til å være i stand til å håndtere dem, men de opererer utenfor fransk lov.

Så når Bruno og Malik blir møtt av inspektører i den sosiale sektoren, trues deres kamp for å gi ungdommene verdighet og mening.

Flere av de autistiske ungdommene i filmen har blitt diagnostisert i det virkelige liv, og utfordringene de har, som å ta offentlig transport eller å omgås dyr, er basert på virkelige omstendigheter. Karakteren Bruno er inspirert av Stephane Benhamou, mannen bak organisasjonen Le silent des justes, og Malik er basert på Daoud Tatou som står bak Le Relais Ile de France. Éric Toledano ble kjent med Benhamou for mange år siden da et autistisk familiemedlem ble hjulpet av ham.

De usedvanlige fikk æren av å avslutte filmfestivalen i Cannes 2019 og vant også publikumsprisen under filmfestivalen i San Sebastián.

Kjøp billetter til De Usedvanlige her. 

Sjekk traileren her:

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg