Se Opera live på kinoen!

Seksuelle intriger, sjalusi, kløkt, sinne… og gjengjeldelse! Ikke gå glipp av denne unike sjansen.

Tirsdag 8. oktober klokken 19:45 sender Krona Kino via Live Kino direkte fra the Royal Opera House i London på det store lerretet.

Dette er første gangen kinoen viser en direktesending på Krona Kino – så her kan du bli med på en begivenhet.

Kjøp billetter her.

Kinosjefen selv avslører at han selv kommer til å overvære deler av morgendagens operaforestilling for å prøve å kurere sin egen operafobi.

– Jeg er mer glad i frijazz og heavy, men søker nå å tette enkelte hull i min dannelse, innrømmer han.

Don Giovanni har en rollebesetning av internasjonale sangere – både kjente og debutanter hos Royal Opera – og under dirigent Hartmut Haenchen fremfører de strålende arier og ensembler av denne operafavoritten.

Handlingen

Don Giovanni er en impulsiv og karismatisk mann. Hans tjener Leporello har dette å hanskes med, i tillegg til at Giovanni er en ivrig forfører. Når Don Giovanni plutselig begår et mord slipper han mørke krefter fri.

Don Giovanni fortsetter å forføre og bedra kvinner i sitt vanlige tempo, men spøkelset til mannen han drepte hjemsøker ham og inviterer Giovanni på middag. Spøkelset oppfordrer Giovanni til å takke ja til tilbudet, men Giovanni nekter.

Don Giovanni er Mozarts andre samarbeid med librettisten Lorenzo da Ponte. Sammen skrev de The Marriage of Figaro, Don Giovanni og Cosi fan Tutte. Sammen har de i Don Giovanni skrevet en perfekt opera som har vært en suksess siden sin premiere i 1787, revet mellom tragedie og komedie kombinert med nydelig musikk og en forførende, men kompleks hovedkarakter.

Musikk: Wolfgang Amadeus Mozart
Libretto: Lorenzo da Ponte
Kostymedesign: Anja Vangh Kragh
Koreografi: Signe Fabricus

Dirigent – Hartmut Haenchen
Don Giovanni – Erwin Schrott
Leporello – Roberto Tagliavini
Donna Anna – Malin Byström
Don Ottavio – Daniel Behle
Donna Elvira – Christine Rice
Zerlina – Louise Alder

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg