Satser på nye høyder

Foto: Geir Bakka / 3600.no

– Det er flott å være en sånn alt mulig mann!

Vidar Østby er avdelingsleder for Utleiesenteret AS som holder til i Gomsrudveien 130 – ved siden av Biltilsynet. Her tilbyr de lift-maskiner, utstyr til bygge og anleggsbransjen, håndverksbedrifter, samt privat og offentlig sektor.

Tekst og foto: Geir Bakka

For syv år siden startet Vidar firmaet helt fra bunnen av. I dag er de to og et halvt årsverk ansatt i bedriften.

Spesielt morsomt er det at hele jobben med utleie på E134 fra tunellen ved Tislegård og helt ut til enden av veiprosjektet i Saggrenda gikk til utleiesenteret på Kongsberg – det er stort! Forteller Vidar stolt.

Da vi spør Vidar om hva som er det beste med jobben er svaret klart:

Aldri en dag er lik! Man møter så mange forskjellige typer mennesker og problemstillinger man skal finne løsninger på. Det er flott å være en sånn alt mulig mann! Selvfølgelig blir det også historier da man møter så mange forskjellige mennesker, smiler han lurt.

Spesielt godt husker jeg en kar fra oppe i dalen som ringte meg en helg. Han stod da ti meter oppe i en lift og var midt inne i å male låveveggen. «Helvetes møkkalift! Nå står den bom stille!» ropte han inn i telefonen. Rolig spør jeg om kunden ser en rød knapp som er til hovedstrømmen: er denne trykt inn? Så hører jeg: «få ræva di vekk fra den knappen, kjerring!» før han blir brutt og stille ble det. Sånt får en selvfølgelig til å smile litt!

Om fremtiden er visjonen klar:

– Vi kjører ”bånn gass” og ser gode muligheter for vekst i Kongsberg – og håper på å ta bedriften til nye høyder!’

Kollega Jan Haugen i kjente omgivelser. Foto: Geir Bakka

3600.no

Se alle innlegg