Sammen kan vi gjøre så mye

Fra Oslo Innovation Week. Foto: Gorm K. Gaare and Christian Jørgensen

Her er det ledige kontorplasser i spennende innovasjonsmiljøer

Tekst: Ingvild Sedahl og Anniken Tangerud 

Få tilgang på kompetanse og nettverk i kreative Kongsbergmiljøer

For deg som ønsker å være en del av et kreativt miljø eller er i ferd med å etablere en bedrift, kan Kongsberg tilby to spennende miljøer:

Kongsberg Industriinkubator

Industriinkubatoren er lokalisert i hjertet av Kongsberg Teknologipark hos Kongsberg Innovasjon. Inkubatoren passer for deg som ønsker en tett kobling til Kongsbergindustrien og som jobber inn mot teknologi og industri. Kongsberg Innovasjon tilbyr profesjonell rådgivning, tilgang på kompetanse, kontorplasser og nettverk for de som starter egen bedrift og ønsker å utvikle denne.

Industriinkubatoren gir nærhet til teknologimiljøet på Kongsberg. Foto: Magnus Bjørnnes

Kongsberg Startup

Kongsberg Startup er lokalisert på Innovasjonsloftet i sentrum av Kongsberg. Kongsberg Startup passer for deg som ønsker tett kobling til høyskolen og studenter. Alle som ønsker å være en del av et kreativt miljø kan søke seg til Kongsberg Startup, uavhengig av selskap og idé. For de som ønsker bistand til å utvikle sin idé eller selskap tilbys det forretningsutvikling i regi av Kongsberg Innovasjon.

Lise Kristin Hjermundrud er en av gründerne som holder til på Kongsberg Startup. Foto: Ingvild Sedahl

 

Nysgjerrig?

Ønsker du å være en del av miljøene på Kongsberg, ta kontakt med forretningsutvikler Vidar Solli:

Mob. +47 971 24 699
E-post: vidar.solli@k-i.no

Samarbeid gir styrke

Svein-Olav Torø har selv lang erfaring i bransjen. Foto: Ingvild Sedahl

Kongsberg Innovasjon er altså bindeleddet mellom gründere, oppstartsselskaper, SMBer, akademia og industrien.

Etablert i 2003, jobber de for å stimulere til nyskaping og innovasjon for både nye og allerede etablerte teknologiselskaper.

Kongsberg Innovasjon inngår avtaler med gründere, etablerte selskaper og innovasjonsprosjekter og jobber med omstilling i næringslivet.

 

Det som er veldig spesielt med Kongsberg Innnovasjon er at vi har mulighet til å trekke på kompetanse fra store, internasjonale teknologiselskaper. Det er ganske unikt – selv på verdensbasis. Det er faktisk også slik at de store bedriftene ønsker å være med og bidra til å skape nye vekstbedrifter – og videreutvikle de. Ikke bare ser de samfunnsansvaret, men de synes det er spennende å ha en kontakt inn mot oppstartsmiljøer – for å forstå hva som skjer innen gründermiljøene, forklarer daglig leder, Svein-Olav Torø.

Vi ser også det at der du har muligheten til å trekke mindre selskaper inn i et miljø, så handler det ikke bare om hva vi i Kongsberg Innovasjon kan bidra med enten når det gjelder vår egen kompetanse eller å koble kunnskap. Her stiller vi de rette spørsmålene, får deg til å reflektere og en sjanse til å teste ut dine ideer.

Fra teknologi til forretningsmodeller – hos Kongsberg Innovasjon har du noen som kan coache deg på det.

I tillegg til det vi bidrar med, så handler det om at du kommer inn i et miljø med andre som er opptatt av det samme og er i samme situasjon, som man kan dele erfaringer sammen med.

I sentrum av Kongsberg Innovasjons visjon, er troen på at innovasjon i samarbeid skaper langsiktig verdiskaping og suksess. Ved å spille på hverandre kan man oppnå så mye mer. Samarbeid bidrar til kompetanseløft og økt konkurransekraft.

«Alene kan vi gjøre så lite, sammen kan vi gjøre så mye»

Fra idé til kommersialisering. Hos Kongsberg Innovasjon får du hjelp. Foto: Magnus Bjørnnes

Det er utrolig motiverende når du ser at man kan være med å bidra til at nye bedrifter vokser. Jeg synes det er fantastisk å få jobbe med denne typen gründere og oppstartsbedrifter, forteller Svein-Olav da vi spør ham hva det beste med jobben hans er.

Målet fremover nå er at vi skal være relevante i forhold til de målsetningene vi har med å bidra til å skape ny virksomhet, samtidig som vi jobber for å gjøre Kongsberg et attraktivt sted å jobbe i fremtiden. 

Det er mye spennende som skjer nå, men jeg tror potensialet er så mye større, avslutter han engasjert.

Tema Innovasjon har vært endel av Kongsberg Startup fra begynnelsen av. Foto: Ingvild Sedahl

3600.no

Se alle innlegg