Sa opp sjefsstilling og fulgte intuisjonen

Tor Magnus Anfinsen jobber to jobber for å drive med det han liker best.

Skal du fortelle historien om bedriften Tema Innovasjon og hvordan den så dagens lys, må du gå i fotsporene til han som startet det hele: Tor Magnus Anfinsen.

Bergenseren som i dag jobber fast for Global Support hos Esko-Graphics Kongsberg har hatt en spennende karriere.

Jeg er egentlig utdannet romfartsteknologi-ingeniør i Narvik og startet å jobbe som utviklingsingeniør for Alcatel Space Norway, senere kjent som Norspace, innleder Anfinsen.

Etter å ha bygget omformere for satellitter som Inmarsat 4 og senere jobbet for et firma som heter OCTIO Geophysical, hvor han hjalp med å designe neste generasjon av permanente olje- og gassovervåkingssystemer, tok han jobben som Pålitelighetsingeniør ved Quality Management først og senere som Quality Assurance Manager hos Kongsberg Maritime.

–  Der støttet jeg over 1000 personer og hovedoppgaven min var å bygge opp kvalitetsstøtten, administrere kontinuerlig forbedring og kvalitet på deres produkter. Jeg elsket mitt arbeid der. 

Hadde en drøm og fulgte den. Foto: Victoria Johansen

Tor Magnus beskriver arbeidet som veldig intenst, med en stor arbeidsbelastningen, og han ønsket å tilbringe mer tid med kone og barn.

Det var en tøff periode. Ikke bare på jobb, men også privat. Så for å få mer tid til barna, sa jeg opp sjefstillingen. Jeg måtte ta en pause, innrømmer Tor Magnus.

I jakten på en like spennende jobb, som samtidig ville gi han mer tid med ungene, tok han på tampen av 2016 kontakt med Terje Dalseng, som på denne tiden bodde i Ålesund.

– Skal vi gjøre om hobbyene våre til jobbene våre? spurte jeg ham og ikke lenge etter opprettet jeg mitt eget selskap Tema Innovasjon AS – og gav han et tilbud om jobb 23.Desember 2016. Terje flyttet til Kongsberg og sammen ville de skape nytenkende løsninger på samfunnsproblemer og hjelpe andre med å løse sine problemer på en smart måte. De var første bedrift som flyttet inn på innovasjonsloftet ved siden av Krona.

Utfordringen var bare at Tor Magnus omtrent samtidig fikk et jobbtilbud som fast ansatt hos Esko. Dette var en stilling jeg trivdes veldig godt i og som jeg ikke kunne si nei til.

Jeg valgte å fortsatt beholde selskapet jeg opprettet, og løsningen ble at Terje tok seg av den daglige driften i  Tema Innovasjon AS. Nå utgjør den mesteparten av fritiden min ved siden av 8-16-jobben hos Esko. Så etter familiemiddag og lek med barna, jobber vi sammen om drømmene/hobbyene våre.

Fra venner til gode kolleger. Tor Magnus Anfinsen og Terje Dalseng. Foto: Victoria Johansen

Tema Innovasjon jobber med innovasjon og salg av produkter og tjenester innen data, foto og rådgiving.

I dag har de vokst til 4 ansatte, består av tre avdelinger: Tema Rådgivning, Tema Foto og Tema Forskning og Utvikling (F&U), og er en ledende bedrift innen foto, rådgivning og innovasjon i Kongsberg.

Se for eksempel på flomvarslingssystemet vårt. Det er helt unikt – selv på verdensbasis – og vi har inngått en avtale med Kongsberg Kommune, med å utvikle et flomvern-system, som skal forebygge flom i tettbebygget område, forklarer Anfinsen stolt.

I høst har de også ansatt en ekstra fotograf fordi tjenestene har blitt så populære.

Vi har som mål å skape over 100 arbeidsplasser i og rundt firmaet vårt i Kongsberg. For å nå dette målet har vi begynt å bygge opp et nettverk med samarbeidspartnere på og rundt innovasjonsmiljøet i Kongsberg.

Ambisjonene er enorme også innen spillutvikling. Vi ønsker å lage et spill som vil revolusjonere verden, røper Tor Magnus, som også tidligere har ledet og vunnet flere mesterskap innen e-sport i spillet Battlefield 2, uten å gå i detaljer.

Victoria Johansen, Terje Dalseng og Tor Magnus Anfinsen får jobbe med lidenskapen sin. Foto: Tema Foto

Terje og Tor Magnus ble kjent for omtrent ti år siden, gjennom et felles spillmiljø i Norge (som het Commando Nord). Terje var en av lederne i dette spillsamfunnet. Der fikk de et nært samarbeid i spillene World of Tanks og Battlefield, hvor Terje var strategen og Tor Magnus var lederen.

Etter hvert begynte de å lage egne pakker med modifikasjoner til spillet Minecraft, som andre spillere kunne laste ned og spille. Det var dette som gjorde at de kom med ideen til å lage et selskap som kunne jobbe ut fra interessene og hobbyene deres.

Mye av erfaringen fra spillindustrien er videreført inn i Tema Innovasjon AS. Ved bruk av verktøy som tradisjonelt var brukt innen spillmiljøet, som f.eks Discord som er Skype på steroider.  

I dag jobber Terje som rådgiver og er snar til å svare da vi spør ham hva det beste med jobben hans er:

Jeg får jobbe med det jeg elsker å gjøre; hjelpe andre som rådgiver, og holde på med ny teknologi og løsninger. Arbeidstiden er fleksibel og arbeidsoppgavene er veldig varierte, forteller Terje. 

Her er et av bildene Tor Magnus Anfinsen har tatt i Lofoten ved svakt nordlys, seint på natta. – Det tok meg mange timer å ta bildet, og enda mer tid å sette det sammen, ettersom det består av 18 bilder satt sammen. Dette for å fange det jeg så den kvelden, forteller Tor Magnus. Bildet har fått strålende mottakelser. Foto: Tor Magnus Anfinsen

 

 

 

 

 

Del og lik!
  •  
  •