Ryk og reis på husmorferie

Linda Konningen og Linda Hinrichsen vil ha deg med på tur. Foto: Anniken Tangerud

Linda Hinrichsen og Linda Konningen vil at du skal «gi litt faen» og bli med på tur.

I fjor høst lekte Linda Hinrichsen og Linda Konningen fra Release Dans og Trening med tanken om å gjøre noe sammen hvor de kunne kombinere sin forkjærlighet for å reise, trene og gi noe tilbake til andre.

Les også: – Dette har jeg drømt om i ti år.

Resultatet ble reiseselskapet Tingeling Drømmereiser og i oktober drar en gjeng blide damer i alle aldre på en skikkelig ukeslang «husmorferie» til Nerja, Malaga i Spania.

– Ja, vi er ærlige og kaller det husmorferie. Dette er ingen ren treningstur, men en anledning for folk til å ta en velfortjent pause fra hverdagen. Mange av oss er mødre, karrierekvinner og tar oss av hus og hjem og er ikke flinke nok til å faktisk erkjenne og ta oss tid til en ordentlig ferie, forteller de to begeistret i munnen på hverandre.

– Det er også derfor vi bruker Ryk og Reis – som en beskrivelse av firmaet. Du skal kunne gi litt faen. Kreve den husmorferien. Legge fra deg kravene, tørre å slippe deg selv fri og være deg sjæl! fortsetter de like ivrig.

– Kom deg ut for pokker! utdyper Linda Hinrichsen.

De som kjenner Linda Konningen fra før vet at hun allerede har arrangert noen turer til Cuba – landet hun forelsket seg i for 11 år siden. Turen til Nerja i oktober, blir den første sammen med Linda Hinrichsen.

De har ordnet det slik at de som blir med ikke trenger å tenke på noe som helst annet enn å slappe av, oppleve og ha det gøy.

– Ja, det er all inclusive og du får med oss på kjøpet, ler de.

Godt å gjøre hverandre glad

På menyen står lav-terskel trening i forskjellige opplegg, basseng, strand, opplevelser og utflukter. Alt er arrangert av jentene selv og alt er bygget opp fra bunnen av.

– Man må tørre å tenke nytt i denne bransjen. Vi gjør alt selv og da mener vi alt og vi gjør det ikke for pengenes skyld. Dette gjør vi fordi vi selv ønsker å dele de fine opplevelsene vi selv har hatt på tur med andre.

– På mange måter handler turen også om å komme i kontakt med seg selv igjen, reflektere. Folk har godt av gode relasjoner, finne tilbake til en indre motivasjon.

Linda Konningen forteller med en varme i stemmen om aha-opplevelsen hun fikk da hun var på Cuba.

– Jeg fikk det bedre med meg selv der og det er den følelsen jeg ønsker å gi til alle andre, understreker hun.

– Du er der med hjertet ditt, legger Linda Hinrichsen til.

Planen fremover er å få til minst to turer til både Cuba, Spania og kanskje også Florida i året og turen i oktober begynner allerede å bli ganske full.

– Vi er vel en elleve, tolv påmeldt tilsammen hittil og vi ønsker ikke at vi blir mer enn tjue, tjuefem. Blir vi det, får vi ikke gitt av oss selv på den måten vi ønsker. Vi ønsker at det skal bli en personlig tur og at vi klarer å være oss selv og få folk til å slappe av.

Dette blir den første turen sammen. Hvordan kommer dette til å gå?

– Det kommer til å gå dritbra! Vi funker bare så bra sammen, ler Linda H.

Les også: Release-Linda utvider og satser på livskvalitet. 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg