Russen samler inn penger til Krafttak mot Kreft

Thea Jacobsen Sandvold og Andrea Kristiansen Rue.

I år har russen ved Kongsberg videregående skole valgt å samle inn penger til Krafttak mot Kreft. Til nå har de samlet inn rundt 100.000 kroner, og målet er å slå rekorden i byen, 134 000.

Thea Jacobsen Sandvold er en av de som har jobbet for å samle inn penger. Hun forklarer at grunnen til at russen samler inn penger til krafttak mot kreft er at kreft er noe som berører mange, og står mange nær.

– Enten om det er nært eller lengre unna, har vi alle gjerne en i familien, vennegjengen eller en bekjent som har vært rammet av kreft, forklarer Sandvold

Samles om et godt formål

Dette prosjekter er ikke bare viktig for formålet, men også for å samle russen. Sandvold forklarer at det er også en måte for å få russen til å gjøre noe betydningsfullt i russetiden.

Guro Aaby Bergan og Mina Dybsjord Vebodstad

For å samle inn så mye penger, har russen hatt en gående digital innsamling i forkant av selve innsamlingsaksjonen som de skal ha tirsdag den 10.mars.

– Mange av de lokale bedriftene har gavemildt vært med å bidra, sier Sandvold

De bedriftene som har gitt bidrag er: Kongsberggruppen, Møbel-Design kongsberg, Funnemark Kongsberg, Ildstedet Kongsberg, Stortorvet Senter, PK Hus og Eiendom, Mobile Ljosland AS, Roys Selskapsmat, Marlenes Bistro, Vibes Salon, Jordnær Restaurant, Kongsberg Skisenter, Flisekompaniet Kongsberg, Kongsberg Trafikkskole, Kopisenteret, Varmepumpemannen, Stilbygg Kongsberg AS, Glassmester1, Opsahlgården/Christians Kjeller.

Salget går så det suser

Russen har også vært aktive med bollesalg.

Edita Kamber

Fredag 21. Februar var de utenfor Teknologiparken, der de solgte hele 2.500 boller som de hadde fått sponset pris av Klausen Bakeri.

Det var også en god del lokale bedrifter som kjøpte boller på forhånd. Disse bedriftene er: Kongsberg Trafikkskole, Mormorshave og Langekjenntunet Barnehage, Energimølla, Jarle Sætra AS, Akari, Quality Grand Hotel, MC og Fritidssenteret, Gyldenløve Hotel, Det Norske Myntverk, Kongsberg Videregående Skole, Abicon, Fagskolen Tinius Olsen, On4U, PK Eiendom, K-Tech og Kongsberg Kommune.

– Uten den store velvilligheten til Teknologiparken ville vi aldri fått solgt så mye som vi gjorde, så en stor takk til Teknologiparken for at vi fikk stå utenfor inngangene, forteller Sandvold.

Sandvold forteller videre at det er flere som har hjulpet dem til å få samle inn så mye. Mediene har vært med å belyse saken og Teknologiparken har som nevnt latt russen selge boller.

Frida Skillberg Sandengen og Camilla Heistad

Håper de kan inspirere andre

Ingvild Langeggen

Sandvold håper at det russen gjør nå inspirerer andre til å engasjere seg i krafttak mot kreft eller andre saker som er viktige for ungdom.

– Jeg håper resten av ungdommene og de voksne i Kongsberg velger å gi bidrag til Kreftforeningen enten om det er lite eller stort, alt hjelper! Forteller Sandvold

Russen skal tirsdag 10. mars gå fra dør til dør og samle inn penger.

Sandvold og resten av russen håper det går bra og at de som får besøk i morgen tar godt imot bøssebærerne.

 

3600.no

Se alle innlegg