Russeavisa er her!

Emilie ønsker ikke å røpe forsiden til årets avis. Du får vente til den kommer for salg. Foto: Anniken Tangerud

Det er nå to år siden forrige gang en russeavis var til salgs i Kongsberg. Men i år er den tilbake!

Det er vår egen ungredaktør Emilie Kampen Kolberg som sammen med Marie Johansen har laget årets avis.

Avisa for 2019 er fylt med variert innhold: 40 sider med alt fra spenstige tester til saker om russens historie i Kongsberg.

Da vi spør Emilie hva hun synes har vært det beste med å være redaktør for årets avis, svarer hun umiddelbart med et smil:

– Å være kreativ og finne på innhold som folk forhåpentligvis liker å lese, og samtidig kan være et fint minne når man blir eldre, forteller Emilie Kampen Kolberg til 3600.no.

Som hun selv skriver i avisas leder «ord fra vårs»: «Jeg storkoste meg med å lage avisa, med et journalisthjerte som jeg har, gledet det meg å lage noe folk ønsket å se».

Vi er også imponert over innsatsen.

– Den ble laget på tre dager, men alt rundt, fra planlegging til bildetagning, har selvfølgelig tatt lenger tid. Nå er den i trykken og om alt går etter planen, kommer den for salg onsdag 15. mai.

Lærernes russetid

Emilie har også noen godbiter på lager.

– Noe mange gleder seg til er lærernes innspill i årets avis, avslører hun.

Fem lærere ved Kongsberg videregående skole har nemlig vært villig til å dele bilder fra sin egen russetid. To av de forteller også litt fra hvordan det var å være russ da de gikk i tredjeklasse på videregående.

– Avisa handler ikke bare om russen, men også om å vise hva russen har gjort det siste halvåret, fram til 17 mai. Spesielt de minnerike opplevelsene, forteller Emilie.

I årets russeavis er det ikke bare tekst, men også bilder fra blant annet veldedighetsløpet de arrangerte i  og russerevyen.

– Alt i alt skal det være en variert avis, som kan underholde russen og de voksne. Men det er viktig å være obs på at siden det er en russeavis, så vil noe av innholdet handle om sex og alkohol, avslutter hun.

 

3600.no

Se alle innlegg