En hyllest til techkvinnene og naturen. Krona Kino tar deg med på en reise ut i verdensrommet og en tur i naturen denne helgen.

Før Norgespremieren på den Oscarnominerte filmen Hidden Figures, fredag 10. mars, vil administrasjonssjef Laura Helene Sletbak fra Kongsberg Space Surveillance ta med publikum på en reise fra romfartens fødsel til teknologien som i dag utvikles på Kongsberg.

Og lørdag 11. mars inviterer Barnas Turlag og kinoen til spennende utendørsaktiviteter utenfor Krona i forbindelse med den nye filmen om Karsten og Petra. 

Se hele kinoprogrammet her. 

HIDDEN FIGURES

10 mars er det Norgespremiere på filmen «Hidden Figures». En utrolig, og hittil ukjent, historie om de tre afroamerikanske kvinnene Katherine Johnson, Dorothy Vaughan og Mary Jacksons avgjørende rolle i NASAs oppskyting av romfartøyet som sendte USAs første astronaut i bane rundt jorden. Foto: Filmweb


Dette er den utrolige- og ufortalte historien tre briljante kvinner som jobbet i NASA, og som var hjernene bak en av de største bragder i historien: oppskytingen av romfartøyet som fikk astronaut John Glenn som første amerikaner i bane rundt jorden. Det var en fantastisk prestasjon som fikk tilbake nasjonens tillit, snudde «The Space Race» mot Sovjetunionen, og sjokkerte en hel verden. Den visjonære trioen trosset alle kjønns- og rasefordommer og inspirerte generasjoner til å drømme stort.

Før premierevisningen fredag tar administrasjonssjef Laura Helene Sletbak fra Kongsberg Space Surveillance oss med på en reise fra romfartens fødsel til teknologien som i dag utvikles på Kongsberg.

Kjøp billetter til Hidden Figures her.

Se traileren her:

 

KARSTEN OG PETRA – UT PÅ TUR

rxdpbtb3
Oliver Dahl og Alba Ørbeck-Nilssen har tatt over stafettpinnen (og kosedyrene) i rollene som Karsten og Petra. Foto: Filmweb.

Karsten og Petra gleder seg til de skal på tur i fjellet med familiene sine.

Forventningene blir enda større når selveste eventyreren Cecilie Skog kommer til Duestien barnehage for å lære barna om fjellvettreglene. På fjellet får vennene flotte naturopplevelser og opplever selvfølgelig dramatikk og forviklinger!

Lørdag kl. 12.30 inviterer Barnas Turlag og Krona Kino til UteGøy i parken bak Krona. Det blir leik og moro og pølser før filmen vises kl. 15.00.

Kjøp billetter til Karsten og Petra Ut På Tur her. 

Se traileren her:

 

KONG: SKULL ISLAND

K72A3385.dng
Action av det gode gamle slaget. Foto: Filmweb
KONG: SKULL ISLAND
Hvem er sjefen over denne øya her? Foto: Filmweb


Kong: Skull Island forteller historien om en gruppe bestående av forskere, soldater og eventyrere som drar for å utforske en mystisk øy i Stillehavet, som ikke tidligere er kartlagt. Like farlig som den er vakker.

På ukjent grunn uten kontakt med omverden går gruppen inn i riket til den store KONG, og setter i gang krigen mellom mann og natur.

Når oppdraget går fra oppdagelse til overlevelse, må de sloss for å overleve i et landskap hvor ingen mennesker hører til.

Kjøp billetter til Kong: Skull Island her. 

Se traileren her:

 

TUNGESKJÆRERNE

1
Erfarne og flinke. Foto: Filmweb

Ytterst i havgapet i Vesterålen, i torskekommunen Øksnes, finner vi barn helt ned i fem år på jobb som torsketungeskjærere. Tungeskjæringen er en gammel tradisjon som fortsatt er viktig for å rekruttere framtidas fiskere. Miljøet rundt det årlige torskefisket rammer inn historien om byjenta Ylva (9) som i vinterferien drar for å besøke mormor, morfar og den allerede erfarne tungeskjæreren Tobias (11). De to ble kjent forrige vinter og nå skal Ylva prøve seg som tungeskjærer selv. Regissøren skildrer et røft og direkte, men samtidig varmt og ikke minst humørfylt miljø hvor barn jobber, får ansvar og inkluderes på lik linje med de voksne.

Kjøp billetter til Tungeskjærerne her. 

Se den herlige traileren her:

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg