Kai Roger Gjestemoen bor kanskje på Lillestrøm nå, men han er Kongsberggutt i hjertet.

19. oktober slipper den tidligere Los Plantronics-gitaristen Kai Roger Gjestemoen, nå bedre kjent som KaiRo, sitt første album.

Stew of Life heter albumet og med 14 særpregede låter tar han oss med på en gitarbasert reise krydret med frittgående rock, pop, køntri og en liten dæsj morderballade.

Ja, du leste riktig. Ingrediensene i plata «livets lapskaus» er både kortreiste og eksotiske, med alt fra mariachi-trompeter, munnspill og ukulele til gospelkor, sjantikor og bølgeskvulp og skal vi tro artisten selv, er mye basert på Kai Rogers opplevelser.

– Inspirasjonen henter jeg fra steder jeg har vært, ting jeg har opplevd og musikk jeg har hørt; alt fra fjelltur i Uvdal til strandtur i Durban og safari i Krügerparken i Sør-Afrika. Morderballaden On the playground ble skrevet etter en tragisk hendelse på lekeplassen rett ved huset vårt i Pretoria, hvor en far først skjøt familien sin og deretter seg selv, innleder Kai Roger til 3600.no.

– Jeg lar meg også inspirere av gitarlyd/spillefølelse og andres musikk. Jeg har nok en forkjærlighet for musikk som skiller seg ut, og den skal helst spilles av mennesker, ikke maskiner, forteller han.

Stew of Life er hans første prosjekt under artistnavnet KaiRo, og han har laget all musikk og tekst selv.

Prosjektet startet under et utenlandsopphold i Sør-Afrika i 2011-2014 og mange av låtene ble skrevet da. Albumet er delvis innspilt på hjemmestudio i Pretoria og i Lillestrøm og delvis innspilt, og ferdigstilt, i Stan Studios, med tekniker og produsent Stian Haslie i 2017-2018.

Slik ser albumet ut.
En god blanding, slik en god lapskaus (stew) skal være.

Raumyr Rockeverksted

Kai Roger vokste opp på Gamlegrendåsen, men hadde sitt andre hjem på Raumyr Rockeverksted i ungdomsåra.

– Jeg startet å spille da jeg gikk i åttende klasse. Vi var noen klassekompiser som fikk det for oss at vi ville spille i band. På Raumyr Rockeverksted fant vi et øvingslokale, et musikkmiljø og forbilder. 

Garasjerocken fra Kongsberg ble en inspirasjon.

– De andre bandene på rockeverkstedet, spesielt Peau de Peche var store helter. Garasjerocken, som de var eksponenter for, har fulgt meg hele livet, innrømmer han.

Det er mange øyeblikk han anser som hans karrieremessige høydepunkt så langt.

– Musikalsk må det nok være Gearfest 2002 i Stockholm, da Los Plantronics delte scene og backstage med Hellacopters og Hives. Det var også veldig stas med gode anmeldelser i riksavisene for Plantronics-utgivelsene Mariachi Death Surf, Columbian Necktie og La Orchestra Diabolica, smiler han.

Hva betyr Kongsberg for deg?

– Hjemby, venner, familie, jazzfestival.

Hva ønsker du å formidle med akkurat din musikk?

– At det gjerne kan være uhøytidelig og samtidig ha ok kvalitet. Lekenhet og variasjon, kanskje fremkalle et smil om munnen på lytteren og få rockefoten til å gå.

Hva ønsker du å si til andre som vil følge drømmen?

– Det er aldri for sent. Gjør det sjæl, heller enn å vente på andre.

Denne uka slapp han musikkvideoen fra første låta ut fra plata:

 

Stew of Life har fått ekstra spennende og heftig smak takket være disse musikalske kokkene: Tor Mikael Stav-Larsen (trommer og perkusjon), Guro Maria Vikingstad (kor), Morten Kvam (kontrabass), Stian Haslie (bass, gitar, kor), Kristian Wentzel (tangenter), Thomas Husmo Litleskaret (trompet), Stian Borgen (kor), Ingrid Berg Mehus (fiolin), Knut Lowzow (vokal), Karina & Synnøve (kor).

Plata utgis av Lowelytune.

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg