– For meg handler det om å koble helt av fra hverdagen, gjøre noe annet, føle seg feminin, men samtidig være en av gutta.

– Jeg har alltid vært interessert i veteranbiler, og da var jo veien kort fra bil til stil, sier Linn Elisabeth Skarvhellen.

(Foto: Tomas Kibsgaard Larsen)

Med den fantastiske samlingen til Bjørn Thomas Høen som bakteppe og fotostudio, møtte vi 36-åringen som mer enn gjerne skrur tiden 50-60 år tilbake.

– Det finnes selvfølgelig folk i miljøet som tar livsstilen helt ut, med autentiske antrekk, undertøy, hår, sminke, møbler og biler. Men for meg handler det mer om å koble helt av fra hverdagen, gjøre noe annet, føle seg feminin, men samtidig være en av gutta. Det er spesielt viktig ettersom jeg arbeider i et mannsdominert miljø som NDT-kontrollør, der jeg sjekker flymotorer for overflatefeil og skader, forteller Linn Elisabeth Skarvhellen.

Rockabilly er en musikksjanger som var særlig populær på 1950-tallet, spesielt mot slutten av tiåret… (Les med på Wikipedia)

Hva er det med dette miljøet som tiltrekker deg?
– Jeg har alltid vært fascinert av veteranbiler og liker miljøet rundt det. Jeg skulle gjerne gjort enda mer på egenhånd under panseret, men jeg har en utrolig tålmodig mann som lar meg prøve og er flink til å lære bort. Har en del timer i garasjen med pappa også, men der var det mer bruksbil og lastebil. Så er det selvfølgelig stilen, jeg har til og med kjøpt en autentisk baseballjakke i rødt, smiler Linn Elisabeth.

bill2isak

Har du noen kvinnelige forbilder innen rockabilly-sjangeren?
– Wanda Jackson, Imelda May og Deeta Von Teese.  Det jeg liker spesielt med disse er at det er kvinner med bein i nesa, samtidig som de er utfordrende. De tør å spille på femininitet og sex i et mannsdominert miljø. I tillegg har de fantastiske stemmer. Jeg oppsøker gjerne konserter der det er kvinnelige artister.

For rundt 12 år siden våknet Linn Elisabeths interesse for rorckabilly-livsstilen for alvor.

– Det hele startet i Sverige, på «A-bombers Old Style Weekend». Det var et lite og superintimt treff kun for biler fra før 1956. Alle bilene var samlet inne på området, det var scene med dansegulv, i trærne var det lyslenker – virkelig stemningsfullt! Det ble arrangert bakkeløp på lørdagen, og på kveldene var det konserter. Etter 20 år har arrangementet vokst seg ut av den lille festplassen og er også på vei til å bli for stort i forhold til militærleiren det er lokalisert på nå, sier Kinn Elisabeth.

– Miljøet er enormt. Det kommer folk fra hele verden, og mange kjører MC og biler fra 20 – 30 – 40 og 50-tallet lange veier for å delta.

Favorittantrekk?
– Jeg har vel ikke ett bestemt favorittantrekk – jeg prøver å tilpasse antrekket etter hva som står på planen. Er det treff- og telthelg passer det best med olabukse, Converse og hårtørkle. Er det konserter og innearrangementer liker jeg kjole eller skjørt med høye hæler til. Ellers så drømmer jeg fortsatt om den perfekte smaragdgrønne kjolen som står til det røde håret mitt!

Er det er en livsstil?
– Det er vel ikke en livsstil helt og holdent for meg. Jeg er et luksusdyr, liker moderne ting i hjemmet og drømmer om campingvogn på treff. Men det er klart at det å være to i en husholdning med felles lidenskap for morsomme gamle biler og stil gjør at hele sommeren går med til å være på, eller forberede seg til treff. Vinteren bruker vi i det nybygde verkstedet vårt.

 

Del og lik!
  • 104
  •  

3600.no

Se alle innlegg