– Research, planlegging og litt flaks…

[huge_it_slider id=»30″]

 

 

Han har nesten 30.000 følgere på Instagram. Her ser du hvorfor!

Tekst og portrettfoto: Tomas Kibsgaard Larsen

– Research, planlegging og litt flaks…

– Den ultimate drømmen er å leve av fotokurs i kombinasjon med reise, sier Christian Høiberg (23) – kongsberggutt og naturfotograf med nesten 30.000 følgere Instagram.
– Målet er å leve av å lære andre og ta bilder, holde kurs i Norge og reise rundt i verden mens jeg tar fotograferer selv. Det jeg synes er så bra med å lære bort, er at jeg ofte lærer nye ting selv også, så da sitter jeg jo igjen med en fin gevinst 🙂

Sjekk Christians Instagram

Har du noen Instagram-tips til leserne?
– Legg ut dine beste bilder, være selektiv og bruk de rette hashtaggene. Vær aktiv – lik og kommenter andres bilder.

 

Hva ser du etter når du er ute og tar bilder?
– Jeg ser etter noe som drar øyet inn i bildet. Det må være noe som leder øyet fra forgrunn, gjennom mellomgrunn og til bakgrunn. Jeg er veldig glad i vann, og jeg trekkes mot fosser, bekker og sjøen. Ble tidlig fascinert av slørete vann ved lange eksponeringer, og jeg liker blandingen av det naturlige og det surrealistiske, sier Høiberg.
– Mange spør meg om bildene mine er ekte. Alt jeg gjør kommer rett fra kameraet, og i etterbehandlingen øker jeg kun kontrastene og finjusterer fargene. Jeg legger aldri til noe i bildene, men jeg ønsker å formidle det jeg ser. Når jeg justerer kontraster og farger er det for å vise hva jeg så da jeg var ute og fotograferte – siden jeg mener at to mennesker ikke ser det samme, selv om de er på samme sted til samme tid.

 

Hvorfor valgte du naturfoto?
– Jeg orker ikke bare sitte inne. Jeg må ut og få litt terapi for sjela, smiler Christian.
– Har prøvd litt portrett, men jeg snakker bedre til naturen enn menneskene. Jeg liker den friske lufta, og det å fange de øyeblikkene mange andre er for late til å gå ut for å oppleve. Naturfoto er også en herlig blanding av solid research, god planlegging og en hel del flaks.

Sjekk Christian Høibergs hjemmeside

Når startet du med foto og hva var ditt første kamera?
– Jeg startet seriøst for tre år siden, men jeg begynte i 2007. Da jeg kjøpte et Olympus e-400 kamera. Nå for tiden bruker jeg et Nikon D800, forteller Christian Høiberg.
– Jeg er veldig glad i å reise, og jeg liker å se nye steder, men nylig innså jeg at vi har utrolig mye fin natur i Kongsberg, så det har vært gøy å få utforske nærområdene også. Det er kult å ta bilder i hjembyen og skryte litt av de fine stedene her.

Hva betyr sosiale medier for deg?
– Jeg har jo en del erfaring med sosiale medier, og det folk ikke vet, er at jeg hadde opparbeidet meg 20.000 følgere på Instagram, men så ble jeg hacket og jeg mistet tilgangen til kontoen min. Det gjorde at jeg måtte starte helt på nytt, og idag har jeg nesten 30.000 følgere. Sosiale medier betyr «samfunn» for meg. Jeg bruker Instagram til å bli kjent med andre mennesker, og jeg har møtt flere av dem gjennom appen. Jeg reiste til Skottland i ti dager for å møte en jeg ble kjent med gjennom Instagram, og vi dro også på en tur til USA sammen. Det som er mest moro er når folk setter pris på bildene mine, og når de sier at de blir inspirert av det jeg legger ut. Det var den største motivasjonen til å begynne å bruke sosiale medier.

 

 

 

 

 

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg