Release-Linda utvider og satser på livskvalitet

Mandag 30. januar åpner hun et nytt Feelgoodsenter i Kongsberg. 

Linda Cecilie Hinrichsen er et navn mange kjenner til og nå utvider den driftige lederen/danseren virksomheten sin til å omfatte et lavterskeltilbud med fokus på livskvalitet.

Den daglige lederen som åpnet sitt eget studio, Release Dans og Trening AS, i Bussedalen 1. august, 2015, og flyttet til sine lokaler i Karsches gate 3 et snaut år senere, brenner virkelig for folkehelse og aktivitet.

Les også: – Dette har jeg drømt om i ti år!

Vi er utrolig stolte av å nå kunne gi innbyggerne i Kongsberg et lavterskel treningstilbud som vil kunne fylle manges behov for å komme i gang med fysisk aktivitet uavhengig av hvilken alder, vekt eller fysikk man har, stråler Linda Cecilie i en pressemelding.

Feelgood er en ny og unik treningssenterkjede som retter seg mot alle som ikke føler seg hjemme på et tradisjonelt treningssenter eller som er ute etter en lavterskelform for aktivering. 

Konseptet baseres rundt ni ulike treningsapparater fra den britiske produsenten Shapemaster. Til forskjell fra tradisjonelle treningsmaskiner drives ikke disse treningsmaskinene av brukerens egen muskelkraft, da maskinene styres av en motor og en girkasse.

Dette gjør at treningsmaskinene beveger seg selv og fører til at man kan trene aktivt eller passivt etter egne evner/behov.

Siden treningsmaskinene går av seg selv fører dette også til en unik mulighet for å gi et treningstilbud til alle som har fysiske plager og sykdommer som MS, fibromyalgi, parkinson, rullestolbrukere eller mennesker som er rammet av et slag, bare for å nevne noen, forklarerTruls Nebell, som er mannen som begynte å ta inn Shapemastermaskinene til Norge i starten av 2015.

Vi har bare så vidt kommet igang med å reaktivere mennesker rundt omkring i Norge, men vi får bare flere og flere solskinnshistorier fra mennesker som har fått et nytt liv. Det seneste var en dame på hele 95 år som har begynt å trene med disse treningsmaskinene i Åmot. Hun mente at dette hadde gitt henne livsgleden igjen, og så frem i mot å forlenge livet sitt med mange år, sier Truls.

 

Ingen konkurrent – her er det plass til alle

Det er flere andre treningssentre i Kongsberg, men ifølge Linda Cecilie kommer ikke Feelgood Kongsberg til å være en konkurrent til disse.

Vi er ikke opptatt av muskelbygging eller å trene for å se bra ut. Her skal man trene for å ha det bra og for å gjøre hverdagen bedre. Her trenger man ikke å planlegge treningen. Man kan komme i hverdagstøyet og etterpå dra ut for å ta en kaffe, forklarer Linda Cecilie.

 

«Det viktigste for oss er å skape et hyggelig og morsomt sted hvor mennesker kan komme seg ut av huset og bli motivert til å ta i litt etter litt»

 

Vi er spesielt opptatt av å få tak i de som aldri har trent og som ikke orker tanken på et ordinært treningssenter. Derfor ser vi ikke på oss selv som en stor konkurrent til de andre treningssenterne, men mer som et etterlengtet aktivitetstilbud til de som ikke har hatt det så langt, forklarer Linda Cecilie.

linda2
Elsker dans og det å spre gleden ved å bevege seg. Linda er utdannet pedagog fra Norske Balletthøyskole i Oslo, og har bachelor i pedagogikk, jazz dans og spansk dans og har over 19 års erfaring fra treningsstudio og dansesentre. Foto: Bjørn Isaksen, 3600

 

I tillegg til Truls Nebell vil også Vibeke Skofterud, som er en ambassadør for Feelgood, være til stede under åpningen.

Den tidligere landslagsutøveren understreker at det å løpe lange turer eller trene tung styrketrening ikke passer for alle. Målet her er å få folk over den berømte dørstokkmila og få muligheten til å trene med noe som er tilrettelagt for dem.

Det er fantastisk å være en Feelgoodambassadør, fordi sentrene forandrer hverdagen til mange mennesker på en positiv måte, forteller Vibeke Skofterud stolt.

 

Flere er skeptiske før de prøver

Mange er naturlig nok skeptiske til denne formen for trening. Å trene med treningsmaskiner som går av seg selv høres jo for godt ut til å være sant. Men folk blir overrasket når de vel prøver og vi har ikke hatt en eneste person som ikke føler at dette gir et treningsutbytte, sier Truls Nebell.

For de som virkelig vil prøve seg så har vi en liten utfordring på den ene treningsmaskinen som bare er på fem minutter, men som fortsatt ingen har klart så langt. Hvem vet, kanskje det er en Kongsberg-genser som vil bryte denne grensen først, smiler Truls.

 

Åpningen av det nye senteret vil finne sted i Karsches gate 3 klokken 17 på mandag 30. januar.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg