– RAV4 Hybrid blir en storselger i 2016

Robert Mederud, daglig leder hos Funnemark Kongsberg og Hokksund, tror nyheten Toyota RAV4 Hybrid blir en favoritt i 2016.

RAV4 var en av modellene som virkelig startet kompakt-SUV-revolusjonen i Norge tilbake i 1999. Nå har fjerde generasjon av bilen fått en omfattende «facelift». Toyota har endret hele drivlinjen, ikke bare utseendet – nå er det nemlig hybrid som gjelder, også for RAV4.

– Jeg har stor tro på at dette blir en storselger i 2016, sier Robert Mederud.
– Før noen i det hele tatt hadde sett bilen, fikk vi 21 forhåndsbestillinger på RAV4 Hybrid. På landsbasis er det forhåndssolgt nesten 1.400 biler – det forteller noe om interessen.

RAV4 Hybrid bruker samme drivlinje som Lexus NX300h, noe betyr en 2,5 liters bensinmotor som sammen med de elektriske komponentene har en samlet effekt på 197 hestekrefter. RAV4 Hybrid kommer både som to- og firehjulstrekker og Toyota Norge anslår at rundt 20 prosent vil gå for løsningen med kun trekk på framhjulene. Toyota forventer å selge minst 5.000 av nye RAV4 Hybrid i 2016.

Følg Funnemark på Facebook

Bilbransjen i Norge opplevde et fantastisk år i 2015, og spår at 2016 kan bli minst like bra.

Funnemark Kongsberg og Hokksund (32 årsverk) omsatte for rundt 200 millioner i 2015, og ser fram til et nytt godt salgsår – der nye RAV4 blir en av vinnerne.

– Hybriden er enkel – ikke noe ledninger og strømuttak å tenke på. Bilen lader seg selv under kjøring. Med RAV4 Hybrid har du masse ekstra krefter når du trenger det, småkjøring gjøres på strøm (inntil 35 kilometer), du sitter høyt, trygt og komfortabelt og du kommer fram over alt. Rein kjøreglede i en støysvak, romslig og moderne familiebil, sier Mederud.

– RAV4 har vært populær siden den kom på markedet i 1999, og det er mange som ikke kan tenke seg å kjøre noe annet. Dagens modell kan uansett ikke sammenlignes med de tidlige generasjonene. RAV4 er topp moderne og mye større enn forgjengerne. Vi ser også at flere bytter fra andre Toyota-modeller over til SUVen, så regner med at vi beholder Toyota-kundene – men at vi i tillegg har fått en attraktiv modell som stamkunder hos andre bilmerker gjerne vil sjekke ut og prøve.

Les mer om RAV4 Hybrid og bestill prøvekjøring!

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg