– Det er veldig, veldig, veldig gøy! understreker Guro Teksle (11)

Tekst: Anniken Tangerud og Mari B. Hole.

Skolenes sangdag er en nasjonal sangdugnad for elever på barnetrinnet. Siden 2016 har arrangementet vokst fra 152 påmeldte skoler til 382 og har blitt et skikkelig løft for sang i Norge.

Fredag 4. mai, 2018, sang nesten 400 barn og ansatte fra hele Raumyr Skole sammen med 381 andre skoler, Oslo-Filharmoni og et kor bestående av 1000 barnestemmer.

Vi var tilstede og det var litt av en flott innsats vi var vitne til!

Sangkommunen Kongsberg

Det er like før livesendingen fra Oslo starter og stemningen er elektrisk. Foto: Anniken Tangerud

– Det var tilfeldig at jeg snublet over arrangementet på Facebook, innleder kontaktlærer for klasse 5C, Anette Gulbrandsen ivrig til 3600.no.

Dette var noe hun hadde lyst til å være med på og i utgangspunktet tenkte hun vel at det bare skulle gjennomføres på 5. trinnet, men da idéen ble delt med rektor, ble hele skolen involvert.

– Dette passer jo også perfekt i og med at Kongsberg ble en Syngende Kommune i år, smiler hun.

Vi møter Anette og to av elevene på 5. trinn i det topp moderne klasserommet deres på Raumyr skole. Det er bare en halvtime igjen før de skal samles med resten av elevene ute i auditoriet for å delta i den direktesendte nasjonalsendingen.

Stemningen er elektrisk og det er helt tydelig at Isaac G. R. Mariano (10) og Guro Teksle (11) gleder seg noe innmari.

– Det blir veldig, veldig, veldig gøy! sier Guro entusiastisk.

De har øvd helt siden i starten av april, og Isaac får stjerner i øynene da han hører at selveste Hans Majestet Kongen er tilstede ved Oslo Konserthus for å følge med da de 382 skolene landet rundt skal synge.

Sangrepertoaret er fra det folkelige til det moderne og Guro innrømmer noen av sangene har vært litt vanskelige å øve inn.

– Men det har vært veldig artig! forteller Isaac.

– og det blir skikkelig bra trøkk bare vi vil, avslutter Guro.

Kort tid etter var de på plass i aulaen sammen med resten av skolen og selv om teknikken i overføringen fra Oslo Konserthus kanskje falt litt bort i begynnelsen, ble det en fantastisk seanse for oss som var tilstede.

Sammen med de andre skolene ble de faktisk verdens desidert største allsang-kor.

Kom Mai du skjønne milde, Stilig, Kråkevisa Langt å gå, Sommerfugel i vinterland, Langt å gå, Vi står sammen, og Sterk og rå, var noen av låtene vi fikk høre.

Fra Kongsberg stilte Raumyr Skole og Skavanger Skole, og de oppfordrer gjerne flere skoler til å henge seg på utfordringen til neste år.

Se Raumyr Skole synge Kom Mai Du Skjønne Milde, Stilig og Kråkevisa her.

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg