Slik pynter du bordet til julaften på 1-2-3

Møbel-Design har noe for både de tradisjonelle og mer moderne. 

Før du vet ordet av det står julekvelden for døren og mange av oss ønsker å gjøre det ekstra koselig rundt høytiden.

Møbel-Design er en butikk med over 50 års erfaring og med sin nyåpnede interiøravdeling, er de en sikker kilde til inspirasjon når du vil fornye hjemmet ditt.

Kundene som er innom forteller at Kongsberg trengte en slik butikk og det er vi veldig glad for å høre, forteller Ingri Nestvang (22), barnebarnet til Birger Nestvang som startet det hele i 1955 stolt.

Vi er annerledes fordi vi selger mer designvarer som kanskje varer litt lenger og som folk er stolte av, viser frem og tar vare på, legger Live Solberg Haug (26) til.

De to jentene som møter deg med et smil bak disken viser oss stolt rundt i den nye interiøravdelingen til Møbel-Design. Her er det spennende interiørvarer og det lille ekstra til hjemmet ditt så langt øye kan se.

Butikken formelig inviterer til julegaveshopping og siden de fører alt fra designlamper til duftlys og vakkert servise, trenger du ikke gå langt før du har gitt bordet og spisestuen det lille løftet det trenger for å skape den rette stemningen.

I år skal det være nordisk og enkelt. Svart, hvitt og grått har lenge vært i trenden, men nå har endelig fargene begynt å komme tilbake og det er veldig bra, forteller Live som opprinnelige er fra Uvdal, men utdannet interiørdesigner ved NKF og har erfaring fra interiørbutikker i Bergen og Oslo.

2 bord, 2 stiler. 

Vi gav de to jentene en utfordring og ba de dekke to ulike bord i to ulike stiler og før vi fikk telt til 1-2-3, var bordene dekket og lysene tent.

Vakkert og tradisjonelt. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no
Vakkert, nordisk og tradisjonelt. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

– Her har vi brukt julepynt i filt, røde lys fra Broste og servise heter beite og er fra norske Ment. Beiteserien er inspirert av beitet til kuer, med markblomster og fluer. Sukkerskålen er kloven til kua og vi heller fløten fra hornet. Jeg vil beskrive bordet som et tradisjonelt nordisk bord, forklarer Live og smiler.

des12
Artige detaljer som hengende julepynt i en gren, vil gi bordet et lite puff. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

 

Sart og Rustikk.

des9
På et røft og rustikt betongbord står det sarte, håndmalte porselenskåler fra Kähler. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

 Hver og en av Kählerproduktene er håndmalt, så alle er unike. Kähler er fortsatt kjempepopulært og med sitt tidløse design har de holdt på siden 1839, forklarer Live.

De fine skålene i hvit/sølv er det mange som liker. Nobili-treet har virkelig tatt av for oss i år og det er et fint tilskudd som dekorasjon.

des6
Duse farger, tente lys, metall og den rene linjen. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

Alle varene har de plukket fra de mange hyllene i interiøravdelingen og når vi spør om det er noen varer de liker ekstra godt, er det Kähler og Ment, som de trekker spesielt frem.

– Kähler selger vi mye av. Alle kjenner til merket og vi har nok et større utvalg enn de andre her i byen, forteller de.

Mentserien kommer fra to søstre på Fåberg som startet det hele i en nedlagt skifabrikk. Dette er ordentlig håndlagde vaser, kopper, karafler, tallerkener. De lager det meste og vi er spesielt stolte av de vakre fargene de kommer i. Fargene er inspirert av naturen og omgivelsene ved Fåberg og disse kan vi til og med bestille i de fargene vi ønsker, understreker Ingri stolt.

Her får du varer i alle prisklasser, fra 10 kroner og oppover, og jentene gir råd.

Det er ingen tvil om at jentene er stolte av butikken sin og de kommer gjerne med tips om du ønsker en mer helhetlig stil hjemme om du har kjøpt deg en ny sofa eller stol og lurer på hva som kan passe.

Her får du råd. Vi prøver å hjelpe så god vi kan og er det noe vi ikke har på lager, bestiller vi det gjerne, avslutter de.

des8
Butikken er pyntet fra topp til tå. Her er det noe til alle. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no
des7
I hver eneste krok, finner du små og store skatter. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no
des1
Møbel-Design frister enhver som liker interiør. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no
des3
Perfekt til bordet. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no
des4
Mye og moderne linjer. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no
des5
Mentserien er håndlaget og hver vase er helt unik. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg