– Vi skal sette Kongsberg på kartet når det gjelder konferanser!

17.-20- oktober overtar NDC lokalene til Magazinet i Kongsberg for å holde tidenes største og beste IT-relaterte kurs- og konferanse i Teknologibyen vår.

De kaller det NDC TechTown. 

Les mer i saken under, og besøk nettsidene deres her. 

Utviklerne – vår moderne tids kunstnere

Det er vanskelig å forestille seg vårt moderne samfunn uten sosiale nettverk, smart-telefoner, banker, fly, oljeplattformer og søte kattevideoer på YouTube.

… men det hadde faktisk ikke eksistert om det ikke hadde vært for programutviklerne, eller «kunstnerne» som Kjersti Sandberg, forretningsutvikler og grunnlegger av NDC Conferences – Norges ledende kurs- og konferanseholder for programutvikling, kaller de.

Kjersti Sandberg er et kjent fjes for programutviklere i Norge. Foto: Programutvikling

Jeg har alltid sett på utviklere som kunstnere. Med både en mann og sønn som begge er programutviklere, ser du genialiteten, stoltheten og lidenskapen som ligger bak det hele, forteller hun engasjert.

Kjersti er en kvinne de fleste innen IT-miljøet i Norge og Kongsberg kjenner godt. Helt siden 2000 har hun vært med på å bygge opp et selskap som i dag er Norges ledende leverandør av kurs for IT–utviklere og prosjektledere.

Siden 2008 har de også samlet kremen av nasjonale og internasjonale kurs- og foredragsholdere innen fagfeltet ved de svært populære NDC-konferansene selskapet holder i Oslo, London og Sydney hvert år.

 

Når du får de beste av de beste på den aller første konferansen, legger du lista høyt. Men det gjør vi også. Vi tilbyr en helt spesiell og unik opplevelse og topp fag! forteller Kjersti og understreker at de aldri går på akkord med kvaliteten.

Like så viktig som at det faglige skal være i en klasse for seg, er det sosiale. Her skal du bli kjent med folk og skape relasjoner, utveksle den gode dialogen og vokse – både som menneske og i faget ditt. 

Ikke bare for programutviklere

Olve Maudal ser frem til en ny konferanse. Foto: Pressebilde

Når 15-20 av våre flinke ingeniører bor på samme hotell og diskuterer de samme temaene over flere dager – ser vi en solid teambuildingeffekt, i stemmer Olve Maudal, softwareguru i Cisco Systems på Lysaker.

Cisco har et innovasjonssenter på Lysaker med fokus på utvikling av avansert samhandlingsteknologi og jobber med for eksempel mekanikk, elektronikk, optikk, akustikk og avansert programvareutvikling.

Vi sender en betydelig delegasjon med programvareutviklere og mellomledere til NDC TechTown i oktober. Først og fremst for faglig oppdatering via kurs og foredrag, men også for å utveksle erfaringer med ingeniører fra andre bedrifter som jobber med tilsvarende ting, forklarer Maudal.

Når mange hører ordet programvare, tenker de gjerne bare på nettsider, applikasjoner og/eller prosessering av data i en eller annen form. Men programvare kan også være en essensiell og dominerende komponent i produkter som røykvarslere, betalingsterminaler, avanserte våpen, kommunikasjonssystemer, dieselmotorer, ventilasjon, navigasjon og mye mer. Denne konferansen retter seg mot utviklere som jobber med programvare for produkter (embedded software development), forklarer Maudal.

Med to dager workshops og to dager konferanse, kan årets deltakere velge og vrake i et «koldtbord» av interessante, relevante og spennende workshops, kurs og foredrag.

Siden Kongsberg er den byen i Norge som har høyest tetthet av programutviklere, er det kanskje naturlig at byens ressurser er representert i programkomiteen til tidenes første NDC TechTown.

En av de som er med på å sikre relevant faglig innhold til konferansen er Andreas Bredesen fra Kongsberg Defence & Aerospace i Kongsberg Gruppen.

Han kan samtidig avsløre at de vil teste noe nytt i Teknologibyen:

Andreas Bredesen er en av flere fra Kongsberg som har vært involvert i programagendaen. Foto: Pressebilde

Flere divisjoner kommer til å gjøre en ny vri når det gjelder samling, kurs og opplæring i forbindelse med TechTown. I år arrangeres flere avdelingssamlinger under konferansen. På den måten søker vi å gi både spisset og bred faglig inspirasjon til flere og tror TechTown kan være en fin arena for det.

Den korte reiseveien er dessuten upåklagelig, legger han til og understreker hvor sentralt software intensiv produktutvikling er for Kongsberg Gruppen.

 

Kjersti Sandberg er i hvert fall klar:

Målet er 2-300 deltakere, men vi håper så klart på flere. Vi skal sette Kongsberg på kartet når det gjelder konferanser! 

For mer informasjon og kjøp av billetter før det blir utsolgt, besøk nettsidene til ndctechtown.com/ 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg