Prestisjeoppdrag til Metafor, Akari og 3600

Fra venstre: Torjus Leiknes og Magnus Bjørnnes (Metafor), Tommy Edvardsen Hvidsten og Hjørtur Dramdal Jonsson (Fagskolen Tinius Olsen). Foto: Bjørn Isaksen

Viken fylkeskommune og Fagskolen Tinius Olsen valgte lokale leverandører da Kunnskapsdepartementet bevilget midler til et utdanningstilbud som kan tilbys raskt og nettbasert.

 

Hurra 🙂 Sommerferien er avlyst for filmproduksjonsselskapet Metafor AS, reklamebyrået Akari AS og Kongsberg Community AS (3600). I løpet av noen veldig hektiske uker skal vi sammen med Fagskolen Tinius Olsen skreddersy og levere et komplett nettbasert undervisningsopplegg, spesielt rettet mot arbeidstakere som er permitterte som følge av corona-situasjonen. Studiet er en introduksjon til Industri 4.0, og gir fem studiepoeng.

Det er Kompetanse Norge, et direktorat under Kunnskapsdepartementet som lyste ut midler spesielt rettet mot folk som er permitterte og arbeidsledige som en følge av corona-pandemien. Fagskolen Tinius Olsen søkte og fikk penger, lyste ut oppgavene på anbud via Viken fylkeskommune, og nå er prosjektet i full gang.

Jobben innebærer at Metafor AS skal produsere rundt 40 undervisningsfilmer, at Kongsberg Community AS (3600) skal transkribere og kode undertekster til filmene, og at Akari AS skal levere den tekniske plattformen (nettløsningen) for de nettbaserte studiene.

– Vi velger selvfølgelig lokale leverandører, hvis vi kan, sier Tommy Edvardsen Hvidsten, pedagogisk leder og ansvarlig for digital utvikling på Fagskolen Tinius Olsen.

Coronaen får mange konsekvenser. For deler av industrien er det full krise, og arbeidsplasser står i fare for å forsvinne, mye må endres. Mange bedrifter kjenner på et kompetanse-etterslep og har arbeidstakere som må «oppgraderes».

– Fagskolen er en svært viktig partner for industrien, og vi kan bidra til at bedrifter får økt kompetanse på sine arbeidstakere. Det er flere som benytter corona-krisen til nødvendig kompetanse-heving. Jeg tror samarbeidet mellom næringslivet og utdanningsinstitusjonene bare blir viktigere framover, sier Tommy Edvardsen Hvidsten.

Dette er på mange måter et paradoks. Konsekvensene av corona-krisen slår i alle retninger. Filmproduksjonsselskapet Metafor har aldri hatt så mye å gjøre som etter at coronaen nesten stengte ned verden, Akari måtte permittere, mens 3600 mistet alle inntekter over natten. Nå er det samme corona-krise som gir nye muligheter.

De lokale selskapene Metafor AS, Akari AS og Kongsberg Community AS (3600) er tre selvstendige selskaper, men alle stammer fra Nettmagasinet 3600.no som ble etablert i 2015. Nå sysselsetter selskapene 13-14 personer til sammen, men har ulike eierstrukturer og ulikt fokus. I denne spesifikke jobben, vil selskapene levere løsninger innen sitt eget felt, som er henholdsvis filmproduksjon, nettløsninger og tekst.

 

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg