Presisjon i verdenstoppen

Neste gang du setter deg på et fly kan du smile litt og tenke over at motoren inneholder komponenter produsert på Kongsberg.

Tekst: Bjørn Isaksen. Foto: GKN Aerospace

GKN Aerospace leverer flymotordeler til de største produsentene i verden – faktisk har 99,8 prosent av alle sivile fly – og 100.000 daglige flyvninger høykvalitetsdeler tilvirket av GKN Aerospace.

Det dreier seg om produkter med ekstreme krav til presisjon og nøyaktighet. En tusendels millimeter kan bety mye for flysikkerheten.

Men du kan føle deg trygg – GKN leverer feilfrie deler.

– Vi har et mekanisk verksted i toppklassen, sier Willy Holdahl, HR-direktør i GKN Aerospace, som forøvrig ble kåret til Norges smarteste industribedrift i 2016.

– Samtidig har vi svært dyktige og engasjerte medarbeidere som trives på jobb og gjør dette mulig– hver eneste dag.

– Vi er ledende når det gjelder teknologiutvikling, og Kongsbergs kompetanseløp med lærlinger, fagskole og høyskole sikrer oss kompetente medarbeidere. Det er helt avgjørende for at vi skal fortsette å levere verdens beste flymotordeler også i framtida, sier Holdahl.

GKN Aerospace har 500 ansatte på Kongsberg, mer enn 30.000 kvadratmeter med produksjon og kontorer i Kongsberg Teknologipark og omsatte for 2,3 milliarder kroner i 2016.

(Delen på bildet er manipulert og ikke i rett skala.)

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg