Kinofilmen om dagen Norge aldri vil glemme er her.

Utøya 22. juli

Premiere 9. mars. Drama 1 t. 30 min. 15 år
Foto: Filmweb

Spillefilmen UTØYA 22. JULI handler om dagen vi aldri glemmer, men vanskelig kan forstå.

En stor mengde fakta fra AUFs sommerleir 22.juli 2011 er allerede gjengitt i rettsaker, bøker og media. Men de færreste av oss vet mye om den ufattelige panikken og forvirringen som oppstod, eller de umulige valgene ofrene ble stilt overfor. En terror som påførte så mange en frykt og sorg de må leve med resten av sitt liv.

UTØYA 22. JULI er skrevet på bakgrunn av vitneskildringer og kjente fakta, og skapt i tett dialog med flere overlevende. Av respekt for ofrene og deres pårørende, er karakterer og enkeltopplevelser oppdiktet. I filmen møter vi Kaja (18) og hennes venner på sommerleiren, og ser hendelsene slik de kunne ha sett ut for noen på øya. Filmen starter når ungdommene, sjokkerte over bombeangrepet i Oslo, betrygger sine pårørende med at de er langt unna. Den trygge atmosfæren brytes da skudd høres. Så følger vi Kaja i hennes kamp for å overleve – minutt for minutt.

Mye av det som har vært skrevet og sagt i media har handlet om terroristens manifest, dom, soningsforhold og navnebytte. Med spillefilmen UTØYA 22. JULI har regissør Erik Poppe ønsket å beskrive ungdommens kamp for å overleve det ubegripelige, og bringe oppmerksomhet tilbake til ofrene; de drepte og de som overlevde, deres pårørende, familier og etterlatte:

– “Deres opplevelse av denne politiske terroren kan vanskelig beskrives med ord. Jeg håper filmen kan bidra til vår medfølelse og omsorg for dem som er tilbake, og skape større forståelse for hvordan tilfeldighetene rådet over alles skjebner i det kaoset som oppstod da ondskapen slo ned.” ERIK POPPE

Kjøp billetter til Utøya 22. juli her. 

 

Adjø, Christopher Robin

Premiere 9. mars. Drama 1 t. 47 min. 9 år
Foto: Filmweb

Historien om A. A. Milne, forfatteren av bøkene om Christopher Robin og hans kjæledyr

Bøkene om Christopher Robin og hans lekedyr har i et halvt århundre gledet barn og voksne over hele verden. Bak fortellingene var forfatteren A.A. Milne, som baserte fortellingene på sin egen sønn, Christopher Robin Milne, og hans fabelaktige verden i en skog på den britiske landsbygden.

Milne hadde selv tjenestegjort i annen verdenskrig, og i et Storbritannia rystet av krigens traumer, mente han at man trengte å fokusere på de positive, trygge sidene i livet. Det traff utvilsomt noe i folket, for bøkene ble enormt populære og Christopher Robin ble ufrivillig rikskjendis over natten. Berømthetens bakside ble dog en enorm påkjenning for gutten, og forholdet til foreldrene ble aldri det samme.

Domhnall Gleeson og Margot Robbie gjør fantastiske roller som ekteparet A.A. og Daphne Milne, og sørger for et unikt innblikk i opphavet til noen av vår tids mest kjente barnebøker. Regissør Simon Curtis står også bak andre filmer basert på sanne historier, som KVINNEN I GULL med Helen Mirren og MY WEEK WITH MARILYN med Michelle Williams.

Kjøp billetter til Adjø, Christopher Robin her. 

Se traileren her:

 

You Were Never Really Here

Premiere 9. mars. Drama / Krim / Thriller 1 t. 30 min. 15 år
Joaquin Phoenix og Ekaterina Samsonov i “You were never really here”. Foto: Filmweb

En mørk, moderne Taxi Driver med en brutal Joaquin Phoenix i hovedrollen

En tenåringspike er meldt savnet. Faren, en profilert politiker har via bakveier fått høre om en mann som kan hjelpe han med å finne datteren. Joe er en brutal og traumatisert krigsveteran, så avstumpet at vold knapt nok betyr noe for ham.
Joe starter etterforskningen og ledes snart inn i en mørk underverden gjennomsyret av korrupsjon og hans behov for hevn intensiveres i takt med avsløringene han gjør.

Joaquin Phoenix spiller hovedrollen i You Were Never Really Here, en rolle som gav ham prisen for Beste skuespiller under filmfestivalen i Cannes i mai 2017.
Historien er basert på romanen med samme navn, skrevet av Jonathan Ames.
Filmens regissør og manusforfatter, Lynne Ramsay, vant prisen for Beste manus under filmfestivalen i Cannes 2017 (Hun delte prisen med Yorgos Lanthimos/”The Killing of a Sacred Deer”).

Kjøp billetter til You Were Never Really Here her. 

Se traileren her:

 

Strangers: prey at night

Foto: Filmweb
Premiere 9. mars. Skrekkfilm 1 t. 26 min. 15 år
En familie som har stoppet på en øde plass for bobiler for natten, får besøk av tre maskerte psykopater, som tester alle deres grenser…

Se traileren her:

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg