Portrett av Sigrid Elise Fossan

Ute med ny singel. Foto: Anniken Tangerud

– Prioriter musikken og utfordre deg sjøl, sakte. Det er da man vokser og lærer!

Kongsberg jazzfestival står for tur denne uken, og vi har laget noen portretter av lokale musikere som skal opptre. 7. juli kunne du høre Sigrid Elise Fossan i jazzgata.

Sigrid fra Rollag er vokalist og synger country og popmusikk.

Når fant du ut at du skulle gå denne veien?
– Jeg har visst helt siden jeg begynte i gospelkor i Veggli – på barneskolen, at jeg ønsket å fortsette å synge.  Men da jeg startet å skrive mine egne låter i 2013 fikk jeg smaken på noe som skulle motivere meg til å bruke mye tid på musikken.

Var det noe lokalt som inspirerte deg? 
– Opplevelsene og erfaringene fra barndommen og ungdomstida i Numedal la helt klart grunnlaget for interessen i det musikalske. I tillegg hadde jeg en musikkinteressert bestemor som hjalp meg med pianoøving. Hennes glede for musikk inspirerte meg!

– Noe som også har inspirert meg i de siste årene er å jobbe med Nume Tween Sing i Rollag. Å se læringskurven og gleden til disse barna er helt spesielt for meg. Det er utrolig gøy å kunne bruke mine erfaringer til noe positivt for kulturen i bygda.

Hvilke type oppdrag får du som musiker?
– Jeg gjør oppdrag i begravelser og bryllup, samt å underholde på sommeravslutninger eller andre arrangementer med kun meg og gitaren. I tillegg gjør jeg konserter med bandet mitt, ofte ved litt større arrangementer.

Spilte inn låter i Los Angeles

Hva anser du som ditt karrieremessige høydepunkt så langt?

– Jeg kan trekke frem da jeg spilte inn låter i Los Angeles eller var gjesteartist hos Anita Skorgan og Rein Aleksander, men det er ikke nødvendigvis de store tinga jeg husker best. Det jeg anser som de største høydepunktene er da jeg klarte å gjennomføre en konsert med gitar første gang, eller lærte meg lyd godt nok til å kunne ha et eget musikkanlegg som jeg reiser rundt med. All den prøvinga og øvinga for å komme seg over de kneikene.

Noen høydepunkter for din del fra Kongsberg jazzfestival? 
– Høydepunktet hvert år er å se igjen gamle venner fra ungdomsårene. Et musikalsk høydepunkt var da Kygo starta konserten sin i fjor med å spille piano. Det synes jeg var rørende. Han er ikke «bare» DJ, men en flink musiker. Jeg antar at et nytt høydepunkt blir skapt i år, da jeg skal på Hellbillies i bakgården på Gamle Norge.

Hvordan ser din musikalske fremtid ut? 
Jeg kommer til å fortsette å drive med musikk hele livet, det er helt klart. Drømmen er å en gang kunne gi ut en CD med egenskrevet musikk.

Hva ønsker du å formidle med akkurat din musikk? 
– Jeg ønsker å formidle følelser og opplevelser gjennom låtene mine. Det er derfor jeg synes tekst er svært viktig. Om lytterne føler noe når de hører låta, da er jeg veldig fornøyd. Et par eksempler på titler på låtene mine er: Need No Man, You Can’t Break Me og The Best of This Day, så får du kanskje et inntrykk av temaene, sier hun med glimt i øyet.

Hva ønsker du å si til andre som vil følge drømmen?
– Vær tro mot din musikkstil og det du står for! I tillegg; prioriter musikken og utfordre deg sjøl, – det er da man vokser og lærer!

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg