Populært matkurs med kos rundt bålet

Tirsdag 19. september inviterte Barnas Turlag til matkurs

Tekst: Geir Aasmund Bakka. Foto: Espen Pettersen.

Rundt to varme bål i ly av gapahuken til gjestegården Søstrene Storaas ute i Jondalen, samlet over 40 store og små seg for å lære å lage mat ute med Barnas Turlag.

Se et bildegalleri her (alle foto: Espen Pettersen):

Den populære turdagen har blitt arrangert i flere år nå og det er ikke noe rart.

På menyen sto alt fra pinnebrød, vikingbrød, suppe med lammelår og ferske grønnsaker og siden barna selv fikk lov til å kutte grønnsaker, røre i suppa, tvinne deigen rundt pinnene og grille brødet over flammene, blir det riktig så lærerikt og gøy.

Maten smaker jo ofte ekstra godt da du har laget den selv og når du attpåtil får spise den ute i fri luft, omgitt av hyggelige mennesker, da har du oppskriften på en vellykket ettermiddag.

– Det finnes så mange flere alternativer enn pølse på termos, sier Eirik Mossmann, kokk på hotellet Søstrene Storaas.

Turen blir enda mer spennende for barna når de får bli med å lage maten selv.

Til dessert fikk barna bake sine helt egne «kaker» med deig, frukt, nugatti, kokos og annet tilbehør. Det ble pakket pent inn i sølvpapir, lagt på bålet og overvåket nøye av små og store bakemestere.

Snakk om søt avslutning.

 

Fakta:

Barnas Turlag på Kongsberg lager turer som passer for barn og familier i alderen 0- 13 år.

Et aktivt uteliv er viktig for å gi barna god oppvekst og gjennom Barnas Turlag treffer man  andre barnefamilier, og barna kan glede seg over å treffe andre barn på tur.

3600.no

Se alle innlegg