Er de tøffe gutta like skumle som de ser ut til? Dette er bare ett av flere spørsmål vi fikk svaret på.

Metallmusikk på EnergiMølla i julen har vært en tradisjon i en årrekke nå og et av bandene som står på scenen under årets førjulskonsert er det lokale metallbandet Perfect NME.

I denne forbindelse tok vi en prat med gitaristen Terje Graven, for å bli litt mer kjent med de barske gutta.

Men først. En liten smakebit. Perfect NME spilte nemlig inn musikken til den nye Carlsen Fritzøe-kinoreklamen som ble produsert her på huset av Akari AS i høst. Hør den her:

Med elementer av Thrash og tradisjonell metall, men samtidig godt plantet i en moderne metall tilnærming og lyd, definerer Perfect NME sin egen merkevare av riff-drevet metall.

Det hele startet for fire år siden, men gutta har spilt musikk siden de var unge.

Hvordan startet bandet? – Perfect NME ble startet i 2013, etter at de fleste medlemmene sluttet i Forbidden Forest og startet sitt eget band. Vi fikk med oss Ronny, som vi kjente fra før og omsider Geir Inge på trommer, forteller Terje.

– Vi har alle lang bakgrunn fra forskjellige band som Inquested, Rage in Eden og Point Blank. Geir Inge har jo spilt med storheter som Jørn Lande, Ronni Le Tekrø, George Lynch og Mike Tramp og flere, så rutinen er der.

Hva inspirerer dere? – Vi har jo alle litt forskjellige preferanser, men stort sett innenfor metalsjangeren. Dette gjør at uttrykket vårt blir veldig allsidig og vanskelig å sette i bås. Det er et spenn fra ballader, til det mer ekstreme, men alltid med melodien i fokus.

Hva er det som gjør at dere har valgt å gå inn i metalsjangeren? – Vi er nok et resultat av vår generasjon som akkurat rakk å begynne på rockeverkstedet i kommunen før disse ble nedlagt over hele landet. Det er ingen tvil om at dette stoppet rekrutteringen til musikk en god stund, og det er fortsatt vanskelig å finne øvingslokale for band i dag, forklarer Terje og beskriver hvordan enkelte ting i Kongsberg har endret seg de siste 30 årene.

– Miljøet var større med flere band i Kongsberg rundt 1990 enn det er nå. Så vi ser gjerne at det dukker opp nye unge metallband som vi kan samarbeide med, understreker han.

Er dere like tøffe som det dere ser ut til, eller har dere noen myke sider også? –Jeg kan svare generelt at metalfolk er veldig fredelige og greie. Det er aldri noe bråk og tull på metalkonserter faktisk. Vi får jo utløp for en del gjennom musikken, smiler Terje.

Han forteller også at PNME satser for fullt om dagen og skal i studioet til Ronni Le Tekrø, en av Norges fremste rockere – kjent fra TNT.
– Han skal mikse den nye plata nå i disse dager. Platen blir å finne i hyllene på nyåret. Det jobbes med distribusjon og mot selskaper om dagen og ting ser bra ut fremover. For de som ønsker å oppleve litt røff metal, så skal Perfect NME spille på hjemmebane på EnergiMølla den 22. desember, og ringe julen inn på en noe høylytt vis. De skal selvfølgelig også teste det nye materialet live, så nå er det bare å spenne seg fast, avslutter han entusiastisk.

 

Bandet oppfordrer alle rockere til å komme og sjekke de ut. De fleste blir nok positivt overrasket selv om de kanskje ikke er utpreget metalfans.

Fredag den 22. desember spiller de på EnergiMølla!

3600.no

Se alle innlegg