Det er her noen av fremtidens OL-helter vil få grunnlaget til å bli gode.

Se video nederst i saken!

Med 320.000 kroner fra DNB Nor og 270.000 fra Gjensidigestiftelsen, bygger Jan Ståle Eriksen bygge noe unikt ved Kongsberg Aktivitetspark ute ved Heistadmoen.

De er litt over halvveis i prosjektet takket være Norges ubestridte skateramp guru Jarle Grimsland og utallige dugnadstimer fra han og lokale ildsjeler, og nå inviterer de oss inn for å ta en titt.

– Her skapes neste generasjons anlegg av første generasjon skatere, forteller Jan Ståle ivrig.

Og når snekker Grimsland får frie tøyler til å bygge fritt i hallen, blir resultatet en «helt sjuk innendørs flowpark» og en drøm for de som elsker actionsport.

– Dette blir helt utrolig rått! kommenterer Jørn Vesthaug (49) når han ser den halvveis ferdige parken for første gang.

Vesthaug har blitt koblet inn som en av parkens konseptutviklere og 49-åringen drømmer både stort og konkret.

– Ønsket er jo at Kongsberg skal bli en actionsportby av nasjonalt kaliber og da tenker vi ikke bare på vinteridrett, men at vi blir en del av noe større som vil sette Kongsberg på kartet, forteller Vesthaug.

– Vi vil jobbe fremover for å gjøre dette stedet mer tydelig, mer kommersielt levedyktig, men også idealistisk, for å tilrettelegge parken for alle som har lyst til å komme hit.

– Så i løpet av de neste 1,5 årene skal vi samle krefter og bygge ut Heistadmoen til å bli en nasjonal «camp» ala Woodward i USA, legger han til.

BIS_8843
Smarting. Øyvind Hammer ser også de realfaglige og teknologiske mulighetene med en slik hall. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

Realfaglig matnytte som kobler inn teknologibyen.

En annen ildsjel som har blitt koblet til dette unike innendørsanlegget for skate, sparkesykkel og BMX som nå ser dagens lys en snau biltur unna sentrum, er Øyvind Hammer (39) fra Betongpark AS.

Hammer, som har bygget noen av Norges beste betongparker, ser også mulighetene til å knytte kontakt med teknologibyen Kongsberg og gjøre noe enestående sammen med dem.

– Man kan linke disse idrettene til noe pedagogisk og til teknologien og andre idretter, forteller Hammer og smiler.

– Gjennom slike prosjekt kan man koble faglig innhold med sporten de elsker slik at barna kan se den realfaglige siden av idretten sin. Slik at de kan lære seg fysikk og blande inn matte på en praktisk og morsom innlæringsmåte.

– Med en slik park ligger det uante muligheter til rette for å bake inn fag og teknologi i en mer interessant og gøy kontekst.

BMXOla
Utrolig gira og stolt av hva de hittil har fått til i hallen. Ola Selsjord, som nå sykler Mafia Bikes, gleder seg ekstremt til parken blir ferdig. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

Planen er at anlegget skal stå ferdig den 1. april og én verdenskjent fyr som vil glede seg stort til det er BMX-proffen Ola Selsjord (23).

Selsjord er Norges eneste profesjonelle BMX-syklist, er sponset av XDubai og kan leve av å gjøre det han elsker: sykle.

«Oh My God!» var noe av første han selv erklærte begeistret (og nesten målløst) da han fikk se den halvferdige hallen for første gang denne uken.

Og Selsjord er ikke i tvil om hva byggingen av denne parken betyr for ham og fremtiden.

– Det betyr helt utrolig mye, begynner han begeistret.

«Denne parken kommer til å forandre BMX slik vi kjenner det!»

 

 

For første gang i livet mitt opplever jeg at Norge får en ordentlig godt gjennomført innendørs skatepark, med gode ansatte, som tar hensyn, og bryr seg om alle bruker, og aldersgrupper, utdyper han.

Sander2
Sander Slettvik (14) fra Skrim Ungdomsskole, tror parken blir dritbra. – Det er her man får muligheten til å bli god, forteller han til 3600.

#OL2020

– Alle byer som ønsker å gi noe tilbake til ungdommen, trenger dette, understreker Ståle.

I tillegg kan jo kanskje et slikt anlegg også sikre nye og gjeve gullmedaljer til byen.

Skateboarding ble nemlig godkjent av IOC som en offisiell OL-gren i fjor og under sommer-OL i Tokyo i 2020, vil grenen for aller første gang være representert.

– Det er i slike anlegg som dette fremtidens OL-helter får grunnlaget til å bli gode, avslutter Ståle.

Se BMX-Ola ta noen rå triks i videoen her:

 

Staale
Drømmer stort. Jan Ståle ønsker å gjøre noe for idretten han lever og ånder for. Foto: Anniken Tangerud, 3600

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg