– Jeg så filmen i går, og den leverer 100%, forteller kinosjef Even Thunes Jensen begeistret.

Filmen kinosjefen snakker om er ingen ringere enn filmatiseringen av forfatter Jakob Martin Strids populære barnebok Den utrolige historien om den kjempestore pæra (eller Beretningen om hvordan Jeronimus Bjergstrøm Severin Olsen ble gjeninnsatt i sitt rettmessige embete som Solbys borgermester, til glede for alle byens innbyggere, utenom én).

4. mai har den premiere og sammen med Kongsberg Bibliotek og nabobutikken Kiwi, inviteres det til en skikkelig pærefest på lørdag (5.mai).

En fest kinosjefen virkelig ser frem til:

– Vi vet jo at svært mange barn (og foreldre) har et nært forhold til Strids bøker, og derfor er det ekstra gøy å samarbeide med biblioteket om aktiviteter rundt premieren på denne filmen, understreker Even.

– Vi gleder oss stort til både skattejakt og høytlesning og – ikke minst til pærespisning! Våre gode naboer på Kiwi sponser oss nemlig med 200 saftige pærer til alle som er med på skattejakt, så det blir en fruktig lørdag på Krona!

Skattejakten starter kl. 12.00, med utgangspunkt i Biblioteket. Kl. 13:00 er det lesestund i biblioteket. Da står Norske Kvinners Sanitetsforening for opplesningen. De har et nasjonalt prosjekt som heter «Lesevenn», som man kan lese mer om her.

Lørdagens første visning av filmen starter kl. 14.00, men filmen vises også flere ganger i løpet av helga.

Filmatiseringen er virkelig en innertier:

– Den klarer å formidle Jakob Martin Strids frodige univers på en framifrå måte, og så tilføres det en del spenningselementer som gjør at filmen også vil være verdt å se for større barn. Humoren er ivaretatt og Trond Viggos gestaltning av den eksentriske professor Glykose er kostelig! Danskene er gode på animasjonsfilm, og dette er helt på høyde med det beste fra Junaiten [USA, red.anm.], avslutter Even smilende.

Her kan du lese mer om filmen:

Den utrolige historien om den kjempestore pæra

Premiere 4. mai. Barnefilm 1 t. 18 min. 6 år

Elefanten Sebastian og hans beste venn, katten Mitcho, bor i den hyggelige havnebyen Solby. Her er alt lykkelig, frem til den dagen byens elskede borgemester forsvinner.

På en fisketur fanger Mitcho en flaskepost som viser seg å være fra borgemesteren. Han skriver at han er strandet på en øde øy. I flasken ligger det også et lite frø som Sebastian og Mitcho planter, og i løpet av natten vokser det frem en kjempestor pære! Pæren bygges om til et skip, og Mitcho og Sebastian seiler ut på et spennende eventyr med pirater, sjødrager og spøkelser.

Det krever mye mot, men ingenting kan stoppe de to vennene som er fast bestemt på å finne den mystiske øya og hente borgemesteren hjem.

Kjøp billetter til Den utrolige historien om den kjempestore pæra her

Se traileren her:

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg