Ut på tur: toppturer ved Daggrø

Daggrø. Foto: Are Hulbekkmo

Hvorfor ikke ta en tur til Daggrø? En av Kongsberg og Omegns Turistforening sine hytter på Vegglifjell.

Daggrø er en ubetjent DNT-hytte, som er låst med en standard DNT- nøkkel. Ubetjent hytte vil si at det ikke er mat å kjøpe på hytta og at det ikke er betjening der. Du finner det du trenger av kokeutstyr, dyner og ved på hytta, men mat og sengetøy/lakenpose tar du med selv. For å få nøkkelen må du være medlem av DNT, men du har lov til å ta med deg venner på hyttetur som ikke er medlem. Se mer info på ut.no eller vår hjemmeside Kongsberg.dnt.no

For å komme til Daggrø kjører du til Veggli Fjellstue og inn til Killingskardet. Herfra er det merka sti ned til Daggrø, ca 2 km. Det finnes lengre ruter inn til Daggrø også, se ut.no om du ønsker en lengre tur. Flere av vanna rundt Daggrø er gode fiskevann. Fiskekort kan du kjøpe på parkeringsplassen.

Kongsberg og Omegns Turistforening har i år et prosjekt gående med 15 topper i vårt turdistrikt. Dersom du besøker 10 eller mer får du premie. Flere av toppene er i området mellom Daggrø og Øvre Fjellstul.  Ta bildet av deg selv, eller sammen med turfølget ditt. Tag bildet på Instagram med #tiltopps17 ( husk åpen profil), eller bruk appen DNT Sjekk Ut. Mer info finner du også på kongsberg.dnt.no

Topp 1: Daggrønuten

Daggrønuten. Foto: Are Hulbekkmo

Daggrønuten ligger nord for Daggrø og vi starter på stien vi gikk inn fra Killingskardet. Like før vi kommer ned på trassene for skiløypa i Killingskardet går det en sti opp tilbake til toppen. Vi har gått nordover hele veien, men nå snur vi oss og går sørover opp til toppen. Daggrønuten er 1132 m.o.h og gir deg en flott utsikt over Vegglifjell! Ta samme sti tilbake til.

Denne toppen kan godt tas på vei inn til hytta! Da går du av når du kommer til stikrysset med skiløypene og løypa mot Lufsjå og tar rett opp siden til toppen.

Rein på fjellet. Foto: Terje Fossan

Topp 2: Skrivenuten

For å komme til Skirvenuten følger vi stien fra Daggrø sørover mot Øvre Fjellstul. Vi får forbi Søre Daggrøtjønn, og videre mot Rjupetjønn. Etter stikrysset rett mellom de to vanna kan vi begynne å se etter en god vei mot toppen.  Det er ikke merket sti, så her må du navigere selv. Skrivenuten ligger på vestsiden av stien langs Rjupetjønn.  Fra Daggrø er det ca 1, 5 km til toppen.

Skirvenuten er 1025 m.o.h og ligger akkurat i grensa til Skirvedalen Naturreservat. Etter å ha nytt den flotte utsikten kan vi velge å fortsette mot Øvre Fjellstul i sør eller går tilbake til Daggrø.

Vegglifjell, på bildet Tor Dalaker Lund. Foto: Terje Fossan

Topp 3: Vorsetfjellet

Dette er den lengste turen fra Daggrø, og man kan kombinere dette med en natt på Øvre Fjellstul om man ønsker. Vorsetfjell ligger langs stien mellom de to hyttene, men for å komme på selve toppen må du gå litt ut av stien. Vorsetfjell er den siste høyden stigningen før Øvre Fjellstul. Vorsetfjell er 1031 m.o.h. Her kan vi stoppe og nyte utsikten, ta bilde til #tiltopps17. Etterpå er valget å gå tilbake til Daggrø  eller å følge den merka stien til Øvre Fjellstul.

Turen mellom de to hyttene er ca 13 km lang, og middels krevende.

Anbefalt kart: Turkart Sigdal og Rollag 1:50 000, Ugland.

God tur!

 

3600.no

Se alle innlegg