Ut på tur: Skirvenuten

Skirvenuten. Foto: Ane Toeneiet

Kongsberg og Omegns Turistforening ønsker flest mulig på årets topper! Her er en av årets #tiltopps17 topper! Ta bilde på toppen, og send det inn til oss!

Tekst: Ingunn Våer

Skirvenuten ligger rett sør for turistforeningshytta Daggrø, på Vegglifjell. Daggrø er en ubetjent DNT-hytte, som er låst med en standard DNT- nøkkel. Daggrø har igjennom den siste tiden fått både ny kledning og blitt renovert inne. Arbeidet er ikke helt ferdig, men den er mer en klar for gjester!

Daggrø. Foto: Alfred Haukås

Sammen med arbeider inne har også småtrær og området ute blitt trimmet, så utsikten fra de nye flotte vinduene ut mot vannet er blitt veldig bra!

For å komme til Daggrø kjører du til Veggli Fjellstue og inn til Killingskaret. Herfra er det merka sti ned til Daggrø, ca 2 km.

Det er mange topper rundt Daggrø som innbyr til fine topptorer, så hvorfor ikke ha base på Daggrø og ta flere topper mens du er i området?

For å komme til Skirvenuten følger vi stien fra Daggrø sørover mot Øvre Fjellstul. Vi får forbi Søre Daggrøtjønn, og videre mot Rjupetjønn. Etter stikrysset rett mellom de to vanna kan vi begynne å se etter en god vei mot toppen.

Skrivenuten ligger på vestsiden av stien langs Rjupetjønn. Fra Daggrø er det bare rundt 1, 5 km til toppen.

Foto: Are Hullbekkmo

Skirvenuten er 1025 m.o.h og ligger akkurat i grensa til Skirvedalen Naturreservat. Etter å ha nytt den flotte utsikten kan vi velge å fortsette mot Øvre Fjellstul i sør eller går tilbake til Daggrø.

God Tur! Hilsen Kongsberg og Omegns Turistforening.

PS: Ubetjent hytte vil si at det ikke er mat å kjøpe på hytta og at det ikke er betjening der. Du finner det du trenger av kokeutstyr, dyner og ved på hytta, men mat og sengetøy/lakenpose tar du med selv. For å få nøkkelen må du være medlem av DNT, men du har lov til å ta med deg venner på hyttetur som ikke er medlem.

Se mer info på ut.no eller vår hjemmeside Kongsberg.dnt.no

3600.no

Se alle innlegg