Det tar ikke lang tid å bestige toppen av Kongsberg…

… men jaggu er det verdt turen.

Les også: Knuten i vinterdrakt – før og nå. 

En tur til Jonsknuten og Knutetårnet en vakker høstdag i oktober, er mildt sagt en vakker opplevelse. Høsten byr på en dans i farger og luften er klar og ren.

Veien opp til det høyeste punktet i Kongsberg, Jonsknuten, med sine 904 meter over havet, er ikke lang om du parkerer ved Knutehytta. Omtrent 1,2 km. på det lengste er det derfra til toppen.

Fra Knutehytta har du to muligheter:

Du kan følge grusveien til enden, hvor en bratt og steinete sti tar deg opp til toppen. (Ca. 1 km.) Eller du kan ta blåmerket sti fra Knutehytta mot Meheia og gå cirka 1,2 km. forbi blant annet vakre Jonstjern og bestige de siste bratte meterne til toppen.

Fra Jonsknuten får du en utrolig utsikt i alle retninger. Trygt voktet av det majestetiske Knutetårnet med sine 92 meter over bakken, kan du nyte Skrimtoppen og Gaustatoppen i det fjerne mens du tar deg en hvil i bakken.

Branntårnet der oppe fungerer godt som ly hvis vær og vær ikke er på din side.

Turen tar cirka 30-40 minutter opp den lengste veien (ikke steinstien, den er kortere). Med barn tar det naturligvis litt lengre tid da stien er ganske bratt.

Det er også en mulighet å gå opp til toppen fra Brånabekk. Veien derfra finner du beskrevet her: Ut på tur: Brånabekk til Jonsknuten.

Husk godt fottøy.

 

 

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg