Ut på tur: Barbrokollen

Foto: KOT

Hva med en liten labbetur til Barbrokollen i helgen?

Denne turen kan du starte fra midt i Kongsberg sentrum.

Tekst: Ingunn Våer 

Følg stien fra Myntbrua oppover langs Lågen på vestsiden. Når vi kommer til undergangen ved Sagbruket tar vi under veien og fortsetter mot Idrettsparken. Fra Idrettsparken går vi inn mot hoppbakken og finner turskiltet som peker oppover. Vi følger stien oppover, det varierer mellom lyse og luftige områder og tettere skog, men stien er fin å følge.

Foto: KOT

Når vi har kommet et stykke opp møter stien en sti fra nord, vi skal fortsette sørover og skiltene mot Rundetjern, et lite stykke går vi på asfaltert vei.  Det er ikke lenge før vi ser vannet foran oss.

Foto: KOT

Herfra står det skiltet videre mot både Tangentjern og Barbrokollen. Vi velger den første stien som går mot nord, rett opp på den lille knausen og innover. Dette er stien til Barbrokollen. En flott sti som går gjennom fin tett granskog.

Barbrokollen ligger på 365 m.o.h og gir deg en flott utsikt over byen.

Foto: KOT

Her kan man sette seg ned å nyte synet av Kongsberg litt på avstand, hvorfor ikke ta med nistemat og litt varmt i sekken også. For å komme videre fortsetter man bortetter toppen av knausen. Vi får Tangentjern på vestsiden når vi går videre. Når vi kommer ned på demningen krysser vi over og finner skiltene i stikrysset.

Ønsker du å fortsette turen kan vi absolutt anbefale en sving bortom Haus Gabelåsen, ønsker du å komme ned til byen igjen tar vi stien som går sørøstover, foran kollen vi akkurat gikk på toppen av.  Vi møter på stien vi kom opp på og følger denne tilbake til Idrettsparken og finner tilbake til stien langs Lågen.

Kart: Nærturkart Kongsberg

God tur! Hilsen Kongsberg og omegns Turistforening.

3600.no

Se alle innlegg