Ut på ski: rundt Daggrø på Vegglifjell

Foto: Dag Aasland

Hvis man vil ha et godt utgangspunkt for fine skiturer, er det definitivt lurt å velge Daggrø, Kongsberg og omegn Turistforening sin hytte på Vegglifjell.

Turisthytta på Daggrø ligger i et innbydende og variert terreng. Her kan man gå i lunt skogsterreng så vel som i åpent høyfjell. Du kan velge om du vil lage dine egne løyper eller følge oppkjørte spor.

Foto: Kristian Strømmen

Den greieste veien til Daggrø på vinterstid er å kjøre mot Killingskaret så langt veien er brøyta. Deretter følger man veitraseen videre opp til Killingskaret.

Kvistemerkene mellom Lufsjå og Daggrø skal nå være på plass etter at en villreinflokk har oppholdt seg i området i vinter. Av hensyn til dyrene valgte man å vente med merking til de hadde flyttet seg igjen. Nå er det bare å følge merkingen sørover mot hytta. Det er greit å følge daldraget ned mot Øvre Daggrøtjørn for så å svinge rett vestover mot hytta. Turen er ca 4 km.

Fra en runde rundt Slepeskaret. 2013. Foto: Anniken Tangerud

Med utgangspunkt i Daggrøhytta kan du gå turer i høyfjellsterreng mot Slepeskaret, nord for hytta. Du kan legge en tur opp mot Lufsjå på kvista løyper. Du kan også ta turen sørover, her er det permanent merking og neste hytte her er Øvre Fjellstul.

Les også: Ut på ski: Vintertur til Øvre Fjellstul. 

Tar du sørover er det cirka 1 km før løypa synker ned mot Rjupetjørn og svinger østover til Storhaug. Der kommer den inn på det oppkjørte løypenettet til Vegglifjell. (Se skisporet.no for mer info.)

Området rundt Turistforeningshytta innbyr til korte og lange turer i egen spor. Som base for flere turer eller bare utelek er denne hytta flott.

Husk å vurder terrenget utenfor oppkjørte løyper for skred!

Hytta ligger flott til i naturen. Foto: Helle Andresen

Hytta har de siste årene gått igjennom en oppgradering, vinduene har blitt store og flotte og gir en fantastisk utsikt utover et vinterkledd landskap. Her er det bare å ta frem spill og hygge seg på kveldene.

Daggrø er en ubetjent DNT hytte, låst med standard DNT-nøkkel som er tilgjengelig for alle medlemmer.

 

Her finner du dyner, gass og ved (kun til innendørs fyring). Mat og sengetøy tar du med selv. Det er betaling for å overnatte på hyttene, priser finner du på kongsberg.dnt.no/priser eller på hytta.

Vi ønsker alle en god tur!

Kongsberg og Omegns Turistforening

3600.no

Se alle innlegg