Ut på ski: Fiskumhytta / Hallhytta

Det er OL tid, og mange kan ha tett tv-program i dagene som kommer. Da passer det kanskje bedre med en tur i nærområdet?

Tekst og foto: Ingunn Hagen Våer

Turen i dag tar utgangspunkt i Kjennerud. Det er ikke lange transportetappen før man er klar, kanskje kan du til og med ta på skia hjemme og gå til Kjennerud?

Fra parkeringen på Kjennerudvannet går det fine løyper innover i skogen og over mot Hallhytta/  Fiskumhytta. Det står skilt helt i starten, som også angir lengde.

Fiskum IL har hver søndag åpen hytte, med salg av blant annet vafler og kaffe. Det er muligheter for bål ute om man ønsker det. Hytta ligger på en haug og på solfylte dager er det deilig å sitte på benkene langs hytteveggene.

Turen innover er variert og ikke for utfordrende. Det er en stigning på litt over 100 høydemeter totalt. På veien passerer du blant annet Aspeseter og siste biten inn til Brennåstjern og hytta er det to veier, så man kan lage seg en liten runde på turen.

Fra Hallhytta/Fiskumhytta er det mange løyper og gode muligheter for en lengre tur for de som ønsker det. Kanskje frister runden inn til Nedre Seteråsen og tilbake?  Løypenettet fortsetter inn til Hoensvannet og Holtefjell for de som ønsker en god langtur! Kanskje en natt i telt kan friste noen?

Saken fortsetter under bildene
Foto: Ingunn Hagen Våer

Darburuta

Dersom man ønsker en kortere tur inn til Fiskumhytta sine vafler er det mulig å kjøre til Darbu. Her kan man gå fra blant annet  Dunserudhagan. Det er en kortere distanse enn fra Kjennerudvannet, men er noe brattere på vei opp. Enda kortere blir det om man betaler i bommen og kjører helt inn til Løkenmyra.

Skisporet.no har oppdaterte løypekart.

Vi ønsker alle en god tur! Husk å komme deg ut, selv om OL er inne på tv!

Hilsen Kongsberg og Omegns Turistforening.

3600.no

Se alle innlegg