Ut på ski: 7 km. på Ble

Blefjell på sitt aller beste. Foto: Ingunn Våer

Trikkesporene venter på deg på vakre Blefjell.

Tekst: Ingunn Våer

Ble er stort og består både av kilometervis med løyper tråkket av hytteforeninger og frivillige, og snaufjellet der du selv må vurdere skred, lage løype og bruke kart.

Denne gangen ønsker vi å gi deg et tips om løyper som er ferdig tråkka. Du finner gode oversikter på skisporet.no eller på kartet Blefjell fra Fossøy.

Vi tar utgangspunkt i Blestua. Hit er det ca 40 min å kjøre fra Kongsberg. Du kjører opp til Svene og holder vestsiden oppover, FV 98. Ta av ved skiltet Blefjell S og Blestua. Herfra følger du veien og skiltene opp til Blestua.

Fra Blestua er det fine merka løyper og oversiktskart. Velg hvor du vil ta turen og følg merkinga. Husk at du er i fjellet og ha med deg utstyr til å møte dårligere vær og husk fjellvettreglene selv om du går på oppkjørte løyper.

Saken fortsetter under bildet
Vesleble. Foto: Ingunn Våer

Vi skal ta utgangspunkt i en trekant på cirka 7 km.

Vi starter på Blestua og tar bakken rett opp. Vi går først opp til toppen og inn til Strutåsen. Her er det ikke åpent nå, men et fint område og et type veikryss i skiløypene. Vi tar sikte på skiltene ved Solobua.

Løypa rett over er på litt ca 2,5 km mellom Strutåsen og Solobua. På Solobua er det en bitteliten bu/ kiosk som er åpen i helgene. Her er det muligheter for å finne seg en plass i snøen,  spise niste og slappe av litt.

Saken fortsetter etter bildet. 
Solobua i bakgrunnen. Foto: Ingunn Våer

Vi fortsetter trekanten ved å følge skilter og løyper mot Borge fjellhandel og Blestua. Hovedløypa går «nedom» Borge fjellhandel før den går opp igjen om møter bakkene over Blestua. Dersom man har øynene litt med seg kan man finne avstikker som tar til venstre i bakkene mot Fjellhandelen og kutte over slik at man ikke er nedom.

Blestua har åpent i helgene og kan være et fint sted å avslutte med mat dersom man ønsker det.

Det er mange muligheter for både kortere og lengre turer i områdene. Ta deg tid til å planlegge turen og bruk kart! Vi har dem i Hyttegata på kontoret til Kongsberg og Omegns Turistforening!

Send gjerne også en tanke og en takk til de frivillige som sørger for løypene i vårt området!

Ha en god tur!

 

3600.no

Se alle innlegg