Alle er med på Jazzfestival. Også de eldste

God stemning. Foto: Torbjørn Haugen

Suksessen med Gulljazz gjentatt på Skavangertun

I strålende sol foretok ordfører i Kongsberg Kari Anne Sand den offisielle åpningen av årets Gulljazz på Skavangertun sykehjem.

Det var stor stemning blant de eldre, pårørende, funksjonærer, musikere og ansatte.

Se en flott bildespesial her (alle foto: Torbjørn Haugen):

– Det er viktig at innbyggerne på sykehjem og andre eldre i Kongsberg får et tilbud under jazzen. Mange av de eldre har både jobbet med festival og deltatt på konserter gjennom de over 50 årene Kongsberg Jazzfestival har eksistert. Ikke alle har i dag mulighet til å komme seg ut på konserter i byen. Da er det fantastisk at Gulljazzen og jazzfestivalen kan komme til de eldre der de bor, sa ordføreren i sin åpningstale.

Ordfører Kari Anne Sand åpner Gulljazz 2017. Foto: Torbjørn Haugen

Et komplett festivaltilbud til eldre på sykehjem og hjemmeboende eldre
Gulljazz arrangerer jazzfestivaler på sykehjem i tilknytning til etablerte jazzfestivaler i Norge og Kongsberg Jazzfestival er selvfølgelig med. Selv om det bare er andre gangen Gulljazz arrangeres på Skavangertun, har sykehjemmet i flere år hatt jazzarrangementer i tilknytning til jazzfestivalen.

Området utenfor Skavangertun var rigget som et hvilket som helst annet område i festivalen. Her var det pyntede festivaltelt, servering av kaffe, kaker og grillmat, tappekraner for øl, frivillige funksjonærer og ikke minst en scene der profesjonelle musikere opprådde.

Også på finansieringssiden er Gulljazz helt lik andre jazzfestivaler. De mottar støtte fra Kulturrådet, Kongsberg kommune, Kongsberg Jazzfestival, Ekstrastiftelsen samt andre samarbeidspartnere.

Ordfører Kari Anne Sand (til høyre) i samtale med grunnlegger av Gulljazz, Birgit Skogen. Foto: Torbjørn Haugen

Musikere velges i tett samarbeid med Kongsberg Jazzfestival
Gulljazz har et tett samarbeid med jazzfestivalen og henter musikere fra festivalprogrammet. Jazzmusikken som presenteres er fra 30-tallet og frem til 60-tallet.

Det presenteres musikk de eldre kjenner igjen og som var en del av deres ungdom. Denne generasjonen vokste opp med blant andre Ella Fitzgerald og Louis Armstrong. Målet er å gi dem et gjenhør med datidens populærmusikk og som kan vekke gode minner.

Norges fremste vokalist innenfor tradjazztradisjonen og frontfigur i legendariske Ytre Suløens Jazzensemble, Tricia Boutté, har sagt:

– Dette går rett inn i New Orleans tradisjonen der de eldre i høy grad er inkludert i musikken. Slike arrangementer må vi få flere av.

I år underholdt blant andre Swing`it Dixieland fra scenen og påvirket enhver dansefot.

Det er ingen tvil om at årets arrangement på Skavangertun var svært vellykket og at det gjentas neste sommer.

Stort oppmøte i festivalteltet på Gulljazz. Foto: Torbjørn Haugen
Majken Christiansen med band var et av mange fine innslag på Gulljazz. Foto: Torbjørn Haugen.
Foto: Torbjørn Haugen

3600.no

Se alle innlegg