Øysteins prosjekt fikk han til Landsfinalen

Øystein Sivertsen ønsker å gjøre det han kan for ungdoms mentale helse i Kongsberg. Nå kan du stemme han frem i landsfinalen. Foto: Emilie Kampen Kolberg

Nå trenger han DIN hjelp.

Øystein Sivertsen (21) har tidligere vunnet Raushetsprisen i Kongsberg på 10.000 kroner, nå stiller han i landsfinalen.

Les også: Fikk utdelt raushetsprisen. 

JobZone siden 2004, hvert år delt ut 10.000 kroner til sine lokale helter over hele landet. På JobZone sine egne nettsider skriver de at den lokale JobZoneprisen er en personlig hederspris, som deles ut til noen i lokalmiljøet som har gjort en ekstraordinær innsats for å hjelpe andre eller bidra til humanitært arbeid lokalt.

Sivertsen har tidligere vunnet denne hedersprisen i Kongsberg regionen, noe han ble ekstremt takknemlig for.

– Å vinne denne prisen har hjulpet meg med å erkjenne betydningen av engasjementet mitt, forteller han.

Landsfinalen

Sivertsen er nå med i noe JobZone kaller landsfinalen, der han har mulighet til å vinne 100.000 kroner til sitt prosjekt. Øystein forteller at om han vinner skal pengene gå til et prosjekt hvor det avholdes en eller flere dager på Krona med fokus på mental helse for ungdom.

– Pengene skal gå til en eller flere dager med fokus på mental helse for unge, grunnet at vi i ungdomsalderen er mer utsatt for problemer rundt mental helse.

– Om man skulle slite et år og ende opp med å gå om igjen, mister man ikke kun et år, men alle vennene, og resten av kullet, man gikk med

Sivertsen uttrykker at dette kun er en av mange faktorer, men at den er svært relevant for elever på videregående.

Mental Helse i Kongsberg

Øystein har lenge vist interesse for mental helse blant ungdommene i Kongsberg. Han har blant annet både tatt en aktiv del i elevrådet, og holdt en engasjerende og åpenhjertig tale for foreldrene.

– Jeg tror det å gi de ungdommene som ikke har perspektivet til de voksne, et lite håp om at verden kan bli bedre, kan gjøre mer enn det vi tror, forteller han.

Mange engasjerte

Alt i alt er det 15 ildsjeler som er med i landsfinalen. Prosjektene går ut på alt ifra å finne en savnet person på havet, til å finansiere en rusfri kafe/ møteplass.

Øystein forteller at han er imponert over de andres engasjement.

– Jeg forventer egentlig ikke å vinne, sier han, men selvfølgelig setter jeg pris på alle som stemmer på meg. Jeg håper jo selvfølgelig på muligheten for å få hjulpet mer her i Kongsberg.

Nå trenger han at hele Kongsberg stemmer han frem. Det gjør du her. 

3600.no

Se alle innlegg