Se video og bilder fra turen her.

Den nasjonale turdagen for 8. klasse – OPPTUR- gikk av stabelen den 8.mai.

Tekst: Ingunn Hagen Våer

Over 200 åttendeklassinger var på tur til Langevannstoppen i strålende solskinn. Alle ungdomsskoler i distriktet er invitert, og de som tok den lengste turen i dag var 9 elever fra Rollag og Veggli Ungdomsskole.

Opptur er en turdag som arrangeres fast den første onsdagen i mai, der Turistforeningen inviterer til tur, aktiviteter og oppgaver knyttet til FN`s bærekraftmål.

I år var den utvalgte toppen Langevannstoppen.

Utsikten fra Langevannstoppen er fantastisk. Foto: Ingunn Hagen Våer

Første ungdom opp brukte rett over 1 time! Så fulgte de andre 200 hakk i hæl!  For noen var dette en tur de har tatt før, og mest en treningstur. Andre stod på tuppen av Langevannstoppen og tittet utover og opplevde utsikten for første gang.

Konglesanking til krig. Foto: Ingunn Våer
Jentene koste seg på toppen. Foto: Ingunn Våer

Uoffisielt NM i støvelkast

Etter matpause og litt kos i sola var det tid for å gå ned igjen. Nede på Kvarten var det Uoffisielt NM i støvelkast, dagens lengste kast på Kongsberg ble 13, 5 meter!

Foto: Kristin Rian
Støvelkast er vanskeligere enn du tror. Foto: Kristin Rian
Nede ved Kvarten var det flust med aktivitet. Foto: Kristin Rian

9 spørsmål om bærekraft

Langs løypa var det 10 poster med forskjellige spørsmål, både knyttet direkte til bærekraftmålene, men også til allemannsretten og det å ferdes i naturen.

8. klassingene vet svaret, men vet du?

Det er 14. gang Turistforeningen arrangerer Opptur, og Kongsberg har vært med tidligere, og nå for 5. året på rad i 2019. Målet med dagen er å sette fokus på folkehelse, bærekraft og allemannsretten, men aller mest er fokuset på å gi ungdommen en mestringsfølelse og glede ved å være ute! I år traff vi solskinn midt mellom gråværsdagene og er veldig glade for det!

For Kongsberg og omegns Turistforening (KOT) kreves det hjelp av de frivillige, og det er på dagtid i arbeidstid så, så vi er helt avhengig av å ha nok folk både til aktiviteter og løypa. Administrasjonen er ikke så stor, så på slike dager er KOT avhengig av samarbeid med de frivillige eller andre.

Tusen takk til de frivillige som stiller opp for at vi kan ta med oss alle 8. klassene i distriktet på tur!! 

Og takk til super blide og fornøyde ungdommer på tur!! 

Bli med turen på film her (filmen er produsert av Ingunn Hagen Våer)

3600.no

Se alle innlegg