Oslo Ess blåste taket av EnergiMølla!

Disse gutta trenger ingen introduksjon, de går rett på, hardt og brutalt med «Gi Meg No Dritt» – det er sånn norsk punk på sitt beste skal låte!

Band: Oslo Ess

Hvor: EnergiMølla
Når: Lørdag 23. april 2016

Det er fullt trøkk. Lyden er presset til maks – jeg er sikker på at murpussen drøsser av veggene.

”Denne låta går ut til han kameraten som spanderte en øl på meg på Gamle Norge i stad” – erklæres det fra scenen før de drar i gang med «Konge Uten Ei Krone» som også er tittelen på deres nyeste plate. Det er det fjerde studioalbumet de har gitt ut – lydmessig drar de nå punken enda nærmere metall enn de tidligere har gjort – veldig spennende. Bandet i seg selv har en klassisk oppsetning, gitar, bass, trommer og vokal. Det er også mye munnspill, noe som gir dem en litt mer rocka sound.

Mens gutta hamrer i vei inn i setlista, blir øl uoppfordret hivd inn på scenen i tru punk-ånd. Det er ikke jovialt av publikum, men det er en hyllest. En dåp i musikkens navn, vi setter pris på at Oslo Ess gir alt – rubbel og bit, svette og tårer.

Skrivesperre er litt nært for oss å snakke om – for det har vi selvfølgelig aldri hatt”, fortelles det ironisk fra scenen, før de roer litt ned med «Akilles». Dette er kveldens myke sekvens, som tar tempo helt ned før de går over i en klassiker: «Karoline». Det kjøres på med kjappe takter og heftig kjærlighet. Det ligger så tykt av Springsteen tekstmessig over denne låta at du knapt kan se gjennom tåka av punk – helt fantastisk. De fortsetter i den gamle katalogen og bringer oss «Lang Vei Til Himmelen». Den blir etterfulgt av «Dette Kan Ikke Gå Godt», som byr på en heftig gromsete gitarsolo som drar sounden over i rock og bort fra punken for et øyeblikk. Deretter spilles fantasihistorien om ei drømmedame i «Klin Gæren»; fra debutalbumet «Uleste Bøker Og Utgåtte Sko».

Det er fantastisk å se at punken lever i beste velgående. Energien er rebelsk, litt fandenivoldsk og opprørsk, noe som står i kontrast til tekstene og budskapet som er over på den positive siden. Det er dette som gjør Oslo Ess så annerledes enn andre punkband.

«Hold Deg Våken» er en av de siste låtene – det er sent, men det er ingen tvil om at alle som har tatt turen er våkne. For her er det allsang helt ned til bakerste rad. Det ser ut til at gutta i Oslo Ess har blåst liv i Kongsberg-folket, og blåst taket av den gamle mølla.

3600.no

Se alle innlegg