Opel Ampera-e debuterer i Paris

Opel tar et nytt viktig steg på veien mot elektrisk mobilitet når dørene åpnes på den store internasjonale bilutstillingen «Mondial de l’Automobile» i Paris siste helgen i september.

– Vi gleder oss til å kunne presentere nye Ampera-e i Norge. Den vil bli først ut av tredje generasjon elbiler. Med sin rekkevidde og plass blir den et reelt alternativ til biler med tradisjonelle drivlinjer, og med en pris som gjør den tilgjengelig for folk flest, sier administrerende direktør i Opel Norge, Bernt G. Jessen.

KRAFTIG: Det er den råsterke elektromotoren med et konstant dreiemoment på 360 Nm som sørger for temperamentet i nye Opel Ampera-e. Det siste innfor moderne elbilbatterier leverer strøm til en motor som yter en effekt på 204 hestekrefter (150 kW).

Det sørger for at akselerasjon ut av lyskryssene eller inn på motorveien er blant favorittarenaene for den nye elbilen fra Opel. Kompaktbilen bruker bare 3,2 sekunder til 50 kilometer i timen og akselerasjon fra 80 til 120 kilometer i timen tar bare 4,5 sekunder (foreløpige data).

PRAKTISK: På tyske motorveier kan Ampera-e lett cruise i hastigheter opp til 150 km/t – samtidig som den har betydelig lenger rekkevidde enn de fleste andre elektriske biler.

Kombinasjonen av kompakte yttermål og generøs plass innvendig, er mulig takket være at batteripakken ligger flatt, under gulvet i bilen. Det gir plass til fem personer og like mye bagasje som i en hvilken som helst av dagens biler i kompaktklassen.

– Opel Ampera-e gjør elektrisk mobilitet tilgjengelig i hverdagen, og gjør oss klare for fremtiden. Ampera-e viser at kjøreglede og bærekraft kan finne en felles form. Med en elektromotor som er sterk som en okse, er den virkelig morsom å kjøre, sier CEO i Opel – Dr. Karl-Thomas Neumann.

UNDERHOLDENDE: Lang rekkevidde, stiller også større krav til komfort og underholdning om bord. I tillegg til god plass, byr også Ampera-e på det siste innenfor oppkobling, slik vi har lært å kjenne det fra de nyeste Opel-modellene.

Ampera-e er utstyrt med den nyeste versjonen av Opels infotainmentsystem IntelliLink som med full støtte for Apple CarPlay og Android Auto, gir sømløs tilkobling av smarttelefoner. Dermed har du full tilgang til din favorittmusikk, og andre tjenester direkte fra den store berøringsskjermen.

I tillegg kommer selvsagt Ampera-e, som alle Opels personbiler, med Opel OnStar. Et system som kan være livreddende om uhellet skulle være ute. Enten ved at du selv ber om hjelp, eller automatisk om en ulykke skulle inntreffe.

Opel OnStar er din personlige rådgiver på veien. Ett trykk på OnStar-knappen og du kobles opp mot din egen rådgiver som kan hjelpe deg med å finne adressen til dit du skal, og deretter laste den ned til navigasjonen din, eller gjennomføre en sjekk på bilen din før du legger ut på langtur.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg