Ønsker seg en strandpromenade

Irene Hagen hjelper turistene i byen.

Det er mange ting som er bra med Kongsberg, men det er en ting som mangler; en strandpromenade.

Tekst: Hanna Sundling og Benjamin Holter

Irene Hagen arbeider for Kongsbergs næringsforum, hvor hun jobber med å hjelpe turister finne frem til de beste Kongsberg-attraksjonene. Hun er opptatt av mennesker, og det er en av tingene hun liker med jobben.

De fleste som kommer innom kontorene er europeiske turister på gjennomreise, eller businessfolk som har noen få ekstra timer å slå ihjel. Derfor må Kongsberg Næringsforum anbefale attraksjoner og aktiviteter som viser det beste ved Kongsberg på kortest mulig tid.

De anbefaler ofte turer langs gatene, så folk kan se litt mer av hva Kongsberg har å by på og snakke litt med lokale folk.

Hos Næringsforumet pleier de også å anbefale folk å besøke sølvgruvene, Lågdalsmuseet, og så klart kirken.

Disse tingene er sentrale ting i Kongsbergs kultur og historie, og når man vil vise frem byen er det naturlig å sette disse stedene i fokus. Men det er én ting som er viktig for byen, som ikke er like lett tilgjengelig; elva.

Hagen kunne ønske at byen var litt flinkere til å utnytte den største tingen vi har, nemlig Lågen. Elvebredden har ikke fått utnyttet sitt fulle potensiale.

– En strandpromenade kunne godt gjort seg; et sted der både turister og lokalbefolkningen kan sette seg og slappe av mens de ser utover elva.

I det siste hard det vært så varmt, og mange trekker ned mot elvebredden for å kjøle seg ned. Et bedre sted å oppholde seg hadde da blitt satt stor pris på. Og når turistene som kommer til Kongsberg og har dårlig tid, så er elva et sted man setter sentralt. For er det en ting denne byen har, så er det en helt fantastisk elv.

3600.no

Se alle innlegg