Ønsker alle en trygg julehøytid

gry

[addtoany]

Levende lys og juleforberedelser betyr at desember og kos kan bli et mareritt.

Tekst og foto: 3600.no Sponset innhold

Ønsker alle en trygg julehøytid

– Statistikken viser at det er ca. 50 prosent flere branner i desember og januar enn i resten av årets måneder, sier Gry Pedersen, administrasjonsleder i Vekter og Alarmservice AS.

– Bruk av levende lys, smultgryter, tørrkoking og mye bruk av elektriske apparater, er blant årsakene til at desember og januar er den farligste tiden på året når det gjelder branner.

– Ta forholdsregler og gjør det du kan for å beskytte deg og dine, er rådet fra Gry Pedersen.

 

[the_ad id=»33683″] [the_ad id=»33684″]

– Det handler om å tenke sikkerhet. Pass på levende lys, ikke gå fra gryter på kjøkkenet og sjekk at elektriske apparater ikke overbelaster anlegget. Trekk ut støpsler og ta en ekstra runde i huset før du går til sengs. Det viktigste er selvfølgelig å forebygge branner, men hvis uhellet først er ute så må du være sikker på at dere får slukket – eller kan komme dere ut av boligen i tide, sier Pedersen.

Sjekk nettsidene til Vekter og Alarmservice AS

– Røykvarslere redder liv! Men de må fungere og være montert riktig. Sjekk, test og bytt batteri regelmessig. De skal være montert i taket, på det høyeste punktet, minst en halv meter fra veggen.  Det finnes ulike typer røykvarslere, optiske og ioniske. De nyeste optiske varslerne har også en funksjon som reagerer hvis temperaturen stiger raskt. Røykvarslerne bør også være seriekoblet, sier Gry Pedersen.

– I tillegg anbefaler vi brannteppe som kan brukes til å kvele mindre branner med, noe som kan spare deg for mye jobb og utgifter dersom uhellet først er ute. Det finnes også ulike slukke-sprayer som fungerer bra.

– Det er påbudt å ha minst én røykvarsler i boligen. Det er også krav til slukkeutstyr – minstekravet er en husbrannslange eller et 6-kilos slukkeapparat – pulver eller skum. Men vet du hvordan et slukkeapparat skal brukes? Kommer du innom oss på Nytorget 1. desember gir vi deg muligheten til å prøve å slukke en brann. Kongsberg Brann og redning vil demonstrere hvordan en slukker skal brukes, og sammen gir vi deg gode råd og tips om brannsikkerhet. Vi vil også dele ut gratis batteri til røykvarslere – så lenge lageret vårt rekker.

– Det aller tryggeste er selvfølgelig å være tilknyttet en alarmsentral. Da vil det bestandig være noen på jobb som passer på alarmanlegget ditt, og kan varsle hvis brannalarmen er utløst.

Følg Vekter og Alarmservice AS på Facebook

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg