Ønsker å skape spillerglede

Silje Govertsen er trener for IL Skrims eldste lag, samt styremedlem i fotballstyret med ansvar for jentefotballen i Skrim. Foto: Privat

Lørdag 11. mai avholdes det årlige arrangementet «Alle jenter på banen», av IL Skrim Fotball.

Dette er et prosjekt i regi av Norsk Fotball Forbund for å engasjere jenter, slik at antall jentespillere i Norge skal øke, forteller Jan Friborg, sekretær i IL Skrim Fotball.

– Arrangementet er for jenter i 5 års alderen og oppover. Vi ønsker å motivere jenter som allerede spiller samt rekruttere så mange som mulig til å begynne å spille fotball, forteller han.

Videre forteller Friborg at alle jenter er velkomne, og at det absolutt ikke er noen krav om fotballferdigheter.

– Hovedmålet er at jentene samles og har det gøy!

Saken fortsetter under bildet
fra arrangementet i 2017. Foto: IL Skrim Facebookside

Ønsker å skape spillerglede

Silje Govertsen er trener for IL Skrims eldste lag, samt styremedlem i fotballstyret med ansvar for jentefotballen i Skrim.

Hun var selv aktiv spiller i flere år og da datteren hennes begynte å spille følte hun det var naturlig å bli mer og mer delaktig i trenerdelen.

– Så lenge jeg kan bidra til å skape et miljø der spillerglede og samhold er det viktigste for jentene, enten man vinner eller taper, gir det også meg glede og inspirasjon til å være fotballtrener.

Hva er egentlig det beste med fotball?

– Det beste med fotball er spenningen med å spille kamper, det å skåre mål og drible er veldig morsomt. Ikke minst er treningen veldig bra, man får brukt kroppen sin.

Når vi spør hvorfor denne dagen kun skal handle om jentene, får vi et godt reflektert svar av treneren. Hun forteller at mange jenter ofte kan bli litt reservert og redde for å gjøre feil, sammen med gutta på banen.

– Og det at vi kan ha en arena der det kun er jenter gjør at flere tørr å prøve seg, sier hun.
Det er også viktig at jenter blir sett og tør og utfolde seg på fotballbanen.

All-time high

Govertsen forteller at hun håper det blir en super dag der jentene får oppleve motivasjon og spillerglede.

Til slutt avslører hun at Skrimi, Skrims nye maskott, kanskje kommer på besøk.

Arrangementet er helt gratis, og alle jenter fra fem og oppover er velkomne. «Alle jenter på banen» avholdes på Skrim Idrettspark, lørdag 11. mai.

– Årets arrangement ligger an til all-time high med over 100 påmeldte, forteller Jan Friborg.

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg