Øl, øl og mere øl…

Birger Marius Kristiansen, daglig leder på Ølforsyningen. Foto: Bjørn Isaksen
Birger Marius Kristiansen, daglig leder på Ølforsyningen. Foto: Bjørn Isaksen

Lokale ølhunder har fått egen godteributikk på Vestsida.

Den gamle Melkeforsyningen på Vestsida har blitt til Ølforsyningen – et lokalt mekka for alle øl-interesserte. Her kan du få tak i alt du trenger til hjemmebrygging av øl, pluss gode råd og tips fra ekspertisen. Daglig leder Birger Marius Kristiansen har kompetansen du trenger for å komme i gang med velsmakende hobby.

– Jeg driver med øl- og vinimport og har lang erfaring fra bransjen – vi er her for å hjelpe deg, sier Kristiansen.

Nytt og gammelt. Inventar fra "Meieriforsyningen" er tatt i bruk. Foto: Bjørn Isaksen
Nytt og gammelt. Kasser fra «Melkeforsyningen» er tatt i bruk igjen. Foto: Bjørn Isaksen

Sammen med Wenche Berntsen og Per Ole Bryn satser Birger Marius Kristiansen på gode smaker og solid ekspertise. Tirsdag åpnet de Ølforsyningen i det gamle meieriet i Myntgata 15.

– Vi har det du trenger for å starte med hjemmebrygging av øl, men vi tilbyr også et godt utvalg av ferdigtappet øl på flasker, pluss både kaffe, te og alkoholfrie alternativer. Dette er butikken for folk med god smak.

Har du hørt om «Growler»?
Growler er relativt nytt i Norge, og et tilbud som snart er på plass hos Ølforsyningen. Du kjøper rett og slett en 2-literflaske som du kan fylle med øl fra fat og ta med hjem. Senere kan du ta med flaska og fylle med en annen type øl.

– Fatøl på flaske, forklarer Per Ole Bryn.

Det betyr at du snart kan ta med godsaker fra «Kongsberg Bryggeri» hjem på flaske. Men ikke mer enn 4,7%.

– Polet selger øl sterkere enn 4,7% – vi må holde oss under. Men vi utfyller hverandre – derfor følger vi åpningstidene til Vinmonopolet rett over gata, smiler Wenche Berntsen.

Hjemmebrygging av øl har vokst kraftig de siste årene, og interessen i Kongsberg er stor.

Egen ølbil. Foto: Bjørn Isaksen
Egen ølbil. Foto: Bjørn Isaksen

– Det er mange som har startet opp med litt brygging til eget bruk, sier Kristiansen.

– Hjemmebrygget blir like godt som butikkøl – kanskje enda bedre.

– Tidligere måtte du både være rørlegger, elektriker og bilmekaniker for å få et ok resultat, men det har blitt mye enklere med årene. Nå kan du kjøpe komplette bryggerimaskiner som gjør det meste av jobben for deg. Men mange velger likevel å bygge opp sitt eget private lille bryggeri. Det er også ganske vanlig at flere går sammen om å brygge. Det er sosialt, spennende og en artig og givende hobby, forklarer Birger Marius Kristiansen.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg