Modige bier, reflekterte ulver, smarte damer og en hjemsøkt familie «besøker» Krona Kino i helgen.

Da er bien Maja tilbake på storskjermen og skal delta i Honninglekene, som blir spennende å følge med på både for store og små. En annen familievennlig film er historien om Hvittann, en ulvehund som opplever både det beste og det verste av menneskeheten. Denne uken kommer også den stjernespekkede filmen «Ocean’s 8» – ren damebande denne gangen, og grøsseren «Hereditary». Alle som liker en bra skrekkfilm bør se denne, og til dere som skal på date: man sitter gjerne litt tett under en skrekkfilm…

Se hele kinoprogrammet her. 

Ocean’s 8

Norgespremiere: fredag 22. juni. 1 t. 50 min. Action / Krim. Tillatt for alle

Vinden har snudd og det er en helt ny «Ocean’s», når en gruppe kvinner går sammen for å planlegge og utføre det ultimate kuppet i New York.

Fem år, åtte måneder og tolv dager.. det er hvor lenge Debbie Ocean (Sandra Bullock) har brukt på å planlegge det største ranet i hennes liv. Hun vet akkurat hva som må til – en gruppe med de beste av de beste innen deres område. Debbie og hennes partner-in-crime Lou Miller (Cate Blanchett), går sammen for å rekruttere en gjeng med spesialister: gullsmeden Amita (Mindy Kaling); gate naskeren Constance (Awkwafina); familiekvinnen Tammy (Sarah Paulson); hackeren Nine Ball (Rihanna); og motedesigneren Rose (Helena Bonham Carter).

Målet er diamanter til 150 millioner dollar, som kommer til å henge rundt halsen på den verdensberømte skuespillerinnen Daphne Kluger (Anne Hathaway), som vil være midtpunktet på årets arrangement, the Met Gala.

Kjøp billetter til Ocean’s 8 her. 

Se traileren her:

Hereditary

Norgespremiere 22. juni. 2 t. 6 min. Grøsser. 15 år.

Når Ellen Graham, familiens overhode, går bort, begynner datterens familie å grave i morens kryptiske og stadig mer skremmende familiehemmeligheter. Jo mer hun oppdager, jo mer synes arven etter henne å være en grufull skjebne familien ikke kan flykte fra. Virkelighet og fantasi smelter sammen i en fryktinngytende historie hvor familien, og alt de kjenner, sakte rives fra hverandre.

Manusforfatter og regissør Ari Asters filmdebut slipper løs et marerittaktig syn på en families sammenbrudd. Aster forvandler en familietragedie til noe ondskapsfullt og dypt urovekkende, og gir horrorfilmen en ny dimensjon.

Kjøp billetter til Hereditary her. 

Se traileren her: (hvis du tør)

 

Bien Maja – Honninglekene

Norgespremiere 22. juni. 1 t. 23 min. Animasjon / Familiefilm. Tillatt for alle. 

Bien Maja er endelig tilbake på det store kinolerretet. Denne gangen greier hun og bestevennen Willy å provosere selveste Hertuginne bien. Og de må derfor delta i Honning lekene på et lag som ingen gir en sjanse. Vil Maja greie å samle og motivere laget sitt?

Bien Maja er en av de mest kjente barnebok-karakterene i Tyskland, og i Norge kjenner vi henne best fra Barne-tv. Historien om Maja bygger på biologiske fenomener sett fra et barns perspektiv, og i
denne filmen spares det ikke på animasjonseffektene for å fremheve det.

Bien Maja og Honning lekene er et fargerikt eventyr om vennskap og det å spille på et lag. Filmen har gått sin seiersgang i Europa og er endelig klar i norsk språkdrakt der blant annet Siri Nilsen spiller
Maja.

Kjøp billetter til Bien Maja her. 

Se traileren her: (den er dubbet til norsk også altså)

https://youtu.be/R7pqRr0wtQ8

Ulvehunden

Norgespremiere 22. juni. 1 t. 25 min. Animasjon / Barnefilm / Eventyr / Familiefilm. 6 år. 

Basert på Jack Londons klassiske fortelling

Ulvehunden er en eventyrlig fortelling som utforsker forholdet mellom mennesker, natur og dyreriket. Satt til 1890 under gullrushet i Klondike møter vi Hvittann, en ulvehund som opplever både det beste og verste av menneskeheten.

Etter å ha blitt skadet og forlatt etter en hundekamp får vi se livet hans utspille seg fra liten valp i det fri sammen med hans mor, og reisen som etterhvert vil føre ham til de ulovlige hundekampsarenaene i Fort Yukon. Mens han blir frisk fra sine skader utvikler Hvittann et vennskap med to mennesker som behandler ham med vennlighet og respekt.

Kjøp billetter til Ulvehunden her. 

Se traileren her:

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg