«Nyttårskonserten» –  Kongsberg Byorkester i fri utfoldelse.

15. januar er en dato du bør holde av. Det er nemlig dagen Kongsberg Byorkester forsøker seg på et helt nytt konsept:

Nyttårkonsert med musikalske godbiter og smaksopplevelser fra Numedal.

– Nyttårskonserten er en tradisjon og et vesentlig mål vi har hvert år, og denne gangen holder vi konserten med servering av mat, forklarer primus motor Dag Kolstad begeistret til 3600.no.

– Alle konserter er jo et mål i seg selv. Vi ønsker å vise allsidigheten i orkesteret og derfor søker vi bevist ny musikk og nye måter å presentere oss på, forteller han.

Kongsberg Byorkester, som ble stiftet allerede i 1919, har lenge utfordret seg selv musikalsk og ønsket om å inspirere musikkmiljøet og kulturlivet i byen, er en pådriver for alle konsertene de holder i løpet av et år.

– Vi liker jo å fremstå som allsidige og trekke til oss mange forskjellige typer folk og i Nyttårskonserten denne gangen blir det altså matopplevelser fra Numedal og Even Tråen som konferansier, utdyper Kolstad.

– Så det blir en litt annen innpakning i år, legger han til.

Hvor kom ideen fra?

 – Den kom «rekanes» på ei fjøl, svarer Dag umiddelbart og ler.

Det var Gerd Stavem i hornrekka som hadde idégrunnlaget og konserten har tatt form ettersom en har arbeidet med konseptet og vurdert ulike muligheter.

– Vi har aldri hatt konsert med servering av mat, forklarer Dag.

– Det blir jo ikke middag, men det blir smaksopplevelser. Til sammen fem. Og så har vi puttet det musikalske konseptet litt mer tilpasset matopplevelsene på en måte, understreker han og leser høyt fra menyen som vil bli servert.

Det kan jo ikke ha vært noe lett å kombinere mat og musikk?

dagkolstad
Kolstad gleder seg veldig til konsert. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

 

– Det «bød på utfordringer» for å si det slik, men nå føler jeg at vi har et godt musikalsk program som står seg som del av totalopplevelsen.

– Publikum har noe å se frem til, røper Kolstad.

 

– Vi klarer det umulige! legger han til og smiler lurt.

 

 

 

Musikk tilpasset smaksopplevelsen. 

I år har de bestemt seg for å kutte ut de fleste av de tradisjonelle Nyttårskonsertlåtene og bare beholdt to av dem.

– Også har vi heller valgt musikk som bygger opp under de smaksopplevelsene som blir servert, og satt sammen et musikalsk program som tilkjennegir, avslører nestformannen ved Byorkesteret.

Rakfisk, eventyrost fra Eiker Gårdsysteri, spekeskinke, dessert-stolt-sjokolade fra Numedal, øl fra microbryggeriet på Rollag stasjon og ørretrogn fra Hardangervidda er noe av det som vil friste publikummet denne kvelden, og Kongsberg Byorkesters Berggeseller vil stå for serveringen.

Det er heller ingen tvil om at Kolstad gleder seg til den 16. januar.

 – Vi ønsker at publikum skal få gode opplevelser og kose seg! avslutter Kolstad og trekker frem hvor stolt han er av jobben alle de lokale kreftene har gjort som har vært involvert for å få dette til.

 

Billettene til årets Nyttårskonsert med Byorkesteret kan du bestille her! 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg