Nytt tilbud hos Kulturskolen

Gleder seg til å holde skriverkurs. Foto: Anniken Tangerud

Går du på ungdomsskolen og liker å skrive og finne opp egne historier, dikt og noveller? Da bør du lese dette.

Fire tirsdager fra og med 13. mars arrangerer Kulturskolen og biblioteket i Kongsberg et kurs i kreativ og skapende skriving med forfatter Siv Wyller.

Her vil du bli kjent med hvordan du kan skape litterære tekster gjennom karakterutvikling, dialog, handling, beskrivelser og poesi og Siv gleder seg til å ta en aktiv del av deltakernes utvikling.

– Et kurs som dette er kjempeviktig for unge som drømmer om å bli forfatter. Her får de en mulighet til å møte andre som har de samme interessene og lære masse underveis, innleder Siv varmt.

– På dette kurset vil de bli sett, anerkjent og får en bekreftelse på det de gjør. Det handler om å gi de rom til å utvikle noe de elsker, forklarer hun.

Forfatter Siv Wyller har en mastergrad i litteraturformidling og Norsk barnebokinstitutts forfatterutdanning og har arbeidet mye med litteraturformidling og kurs for barn og ungdom. Så dette er et kurs hun virkelig setter pris på å holde.

Med skriveprosessen i fokus

– Det er så gøy og så givende å få jobbe med barn og unge. Dette er jo det jeg har holdt på med i mange år, så det å få sjansen til å gjøre det i Kongsberg på denne måten, er utrolig flott, sier Siv som har holdt lignende kurs på flere skoler i Buskerud tidligere.

Kurset ved biblioteket går over fire tirsdager og Siv kommer til å vektlegge mye av selve skriverprosessen i seg selv.

– De vil få endel spennende skriveoppgaver som trigger skrivelysten og vi skal bygge handlingen sammen underveis, forklarer Siv.

Selv har forfatteren skrevet så lenge hun kan huske.

Nå skal hun formidle denne lidenskapen til ungdom som selv bærer på den samme interessen og da kurset er ferdig, håper Siv på å samle alle fortellingene i et hefte.

Introkurset er gratis, og det planlegges flere tilbud i kreativ skriving/skapende skriving videre fra høst 2018.

Meld deg på årets kurs her. 

Bakgrunn

SIV WYLLER (F.1974) bor i et gammelt hus på landet (Hvittingfoss). Hun har en mastergrad i litteraturformidling, og har også gjennomført Norsk Barnebokinstitutts forfatterutdanning. Siv har tidligere publisert korttekster i antologien Pilot, og utgitt ungdomsboken Hockeysveis fører til dårlige rim. Nå debuterer hun med romanen Sirkus Maximen burlesk fortelling om et værfast og forfallent sirkus i bitende kulde i Novosibirsk.

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg