Sommerprat med Lizzie på K-kaffebar.

Tekst og foto: Torbjørn Haugen

Bak den ærverdige fasaden, på den 100 år gamle vakre Kongsberg stasjon, skjuler det seg en koselig kaffebar: et forholdsvis nytt tilbud der Kongsbergs befolkning og reisende kan møtes allerede fra klokken 06.30 om morgenen.

Realiserte en mangeårig drøm
Innehaveren av K-kaffebar, Lizzie Hagen, flyttet med sin lille familie til Kongsberg for cirka ett år siden fordi hun ønsket en tryggere oppvekst for sin sønn og fordi hennes mann fikk jobb på Krona. Hun stortrives i Kongsberg og synes byen har veldig mange av de kvalitetene hun verdsetter høyt. På Kongsberg har hun også klart å realisere en drøm hun har båret på i mange år. Etter mye slit og utallige arbeidstimer har drømmen om en egen kaffebar blitt virkelighet. Hun har skapt sin egen arbeidsplass som eier av K-kaffebar.

Det er mange hyggelige utesteder og møteplasser i Kongsberg, men jeg følte byen manglet en skikkelig kaffebar. Etter å ha slitt med å finne meg jobb her i byen, klarte jeg å realisere en drøm om å drive min egen kaffebar, forteller hun og smiler til 3600.no.

Lagt sin sjel i stedet
Oslojenta Lizzie har lagt hele sin sjel i både utformingen av lokalet og i menyen. Det gamle og slitne lokalet, som hadde stått tomt i seks år før hun tok over, fremstår i dag som lyst og innbydende med en deilig blanding av gammelt og nytt. Her finner man alt fra moderne kafemøbler til den originale gamle retro sofaen som ble brukt under NRK sin innspilling av Sesam stasjon. Hun har lagt ned mange arbeidstimer for å gi Kongsberg et nytt møtested der man kan nyte en god kopp kaffe, ferskpresset juice og deilige ferske småretter fra en rikholdig meny.

Stortrives som ny kaféeier. Foto: Torbjørn Haugen

Kaffebar med kunst og kulturaktiviteter
Lizzie sin ambisjon er at kaffebaren skal kunne by på noe mer enn bare kaffe. Hun har allerede hengt opp kunst av lokale kunstnere på veggene og flere bilder vil snart dukke opp.

Og flere aktiviteter er på trappene om hun får det som hun vil.

– Jeg ønsker at K-kaffebar skal være et dynamisk lokale i stadig endring der man i tillegg til å nyte en god kopp kaffe og spise noe godt, kan få fine sanseinntrykk i form av kunst og kultur. Planen er å la kaffebaren være et slags galleri der gjestene kan se eller kjøpe kunsten som henger på veggene. Jeg ønsker å stille ut bilder av lokale kunstnere og er allerede i dialog med flere. Jeg planlegger også temasøndager og kanskje små intimkonserter utover høsten og vinteren hvor lokale krefter kan få vist seg frem.

– Hvis jeg kan bidra til å skape et hyggelig møtested i byen, føler jeg at jeg har oppnådd noe viktig.

Når vi så stiller Lizzie noen typiske og hyggelige sommerspørsmål , er hun like entusiastisk og blid som hun er når hun snakker om kaffebaren sin.

Hva er en god sommeraktivitet for deg når du har fri?
– Om været tillater det må jeg ut i det fri. Bading og piknik med grilling står høyt i kurs. Jeg elsker å være ute. Saggrendadammen har blitt et fantastisk sted jeg virkelig kan anbefale. Jeg er også utrolig glad i å dra på telttur. Ofte drar vi ikke så langt, men det å overnatte i telt er deilig. Det er mange flotte steder i nærområdene. Vi har også reist på lengre turer med telt. Blant annet har vi bodd seks uker på en strand i Marokko

Drømmeferie, hvor ville du reist hvis du fikk velge?
– Drømmen er nok å kunne reise til Maldivene eller en tilsvarende eksotisk øy og leve litt i luksus. Jeg har bodd og jobbet i Marokko i to år, så jeg har fått oppleve masse strand og sol, men noe enda mer eksotisk hadde vært spennende.

Har du hatt tid til å ta ferie i sommer?
– Under hardt press fra familien, reiste vi på en ukes badeferie til Mallorca. Det var litt vanskelig å ta fri i og med at jeg akkurat hadde startet opp Kafe-K, men det ble en veldig hyggelig tur og det var godt å kunne slappe av etter en krevende periode med mye jobb. Det var flott på Mallorca, men ikke som Maldivene vil jeg tro.

Hva er din ultimate sommerlåt?
– Det må bli Mamas and Papas sin sang «California dreamin`» som har fulgt meg siden jeg var 17-18 år. Den gir meg gode minner fra somrene da jeg var yngre og vi dro på interrail i slengbukser. Vi var unge, frie og uten bekymringer, smiler Lizzie.

Har du lest noen bøker i sommer?
– Det har det dessverre ikke blitt tid til. Jeg er veldig glad i å lese , men for meg er lesing en typisk høst og vinteraktivitet

Hva står på menyen hos deg om sommeren? Hva er din favoritt?
– Helt klart grillet fisk, hjemmelaget potetsalat og en iskald pils. Da koser jeg meg.

Vi takker for kaffen og praten og konstaterer at Kongsberg har fått et nytt og spennende tilbud! Vi ønsker lykke til med K-kaffebar!

 

California Dreamin’ – The Mamas & The Papas

 

3600.no

Se alle innlegg