«Nytt» bibliotek skal trigge leselysten

Arne Kristian har funnet godboken i godstolen. Foto: Anniken Tangerud

De har fått nytt bibliotek på Skrim Ungdomsskole. Det er mer organisert, ser bedre ut, og det er flere sitteplasser.

Tekst: Thea Næss og Tula H.S Ringstad. 10. Trinn. Skrim Ungdomsskole.

Biblioteket på Skrim Ungdomsskole har blitt betydelig oppgradert i det siste.

Bøkene er organisert etter sjanger, og noen steder står de mest populære bøkene utstilt. Det har kommet hyller med bøker i, med myke og bløte puter på, som fungerer som benker, og det har kommet nye lenestoler.

Det nye oppsettet av hyller gjør at biblioteket virker mye større og det er åpent og fint.

Vi snakket med bibliotekaren Arne Kristian Hagen, og han fortalte at det som er nytt på skolebiblioteket er at de har pusset opp og ommøblert biblioteket.

I lesekroken, har de til og med fått en elektrisk peis. Donert av en snill lærer. Foto: Anniken Tangerud

– Det er kjøpt inn nye lenestoler og vi har laget en sittegruppe hvor mange kan være sammen i lesingen, forteller Arne Kristian stolt.

De har også innredet det ene grupperommet til et rom hvor man kan sitte sammen og spille spill eller være sosiale. Det er montert en elektrisk peis på veggen og det er flotte lys som skaper en god stemning.

– I tillegg har vi kjøpt inn veldig mange nye bøker og boksamlingen vår har blitt meget bra. Her er det bøker for enhver smak! smiler Arne Kristian.

Arne Kristian vil at elevene skal vite at de har satset mye på å få et godt skolebibliotek og om elevene vet om bøker de vet er gode, setter han stor pris på å få tips om disse så kan de kjøpe inn flere gode bøker.

Saken fortsetter under bildet.
Trivelig. Foto: Anniken Tangerud

Satser mye på lesing

– Prosessen har vært ganske grei. Lærer Aina har hjulpet mye til, samt at andre på skolen også har støttet arbeidet. Her på skolen satser vi mye på lesing og da har han fått penger til å kjøpe inn bøker vi trenger, forteller han.

I tillegg til det Arne Kristian fortalte er det viktig at elevene behandler biblioteket bra og at det ikke blir herjing der inne. Det er bra om elevene ikke tar ut bøker av hyllene og setter de andre steder slik at det blir rot i systemet. Det er viktig at elevene leverer bøkene de har lånt i kassa ved pc’en og at alle bøker som lånes blir «bippet» ut av en lærer.

Vi er veldig fornøyde med det nye biblioteket, og vi håper at elevene på skolen får bedre leselyst nå som vi har et så fint sted å lese!

Foto: Thea Næss og Tula H.S Ringstad
Foto: Thea Næss og Tula H.S Ringstad

3600.no

Se alle innlegg