Nye roller, nye muligheter

Rollebytte. Foto: Anniken Tangerud

1. september 2015 etablerte Simen Jahnsen Ljøterud og Bjørn Isaksen Nettmagasinet 3600.no og reklamebyrået Akari AS. To år senere har selskapet åtte faste ansatte, to frilansere og flere på ulike arbeidsmarkedstiltak.

Les også: I dag feirer nettmagasinet 3600.no to år. 

Denne uken bytter også ledelsen roller. Bjørn Isaksen går fra stillingen som daglig leder og tar en ny rolle som forretningsutvikler og prosjektleder, mens Simen Jahnsen Ljøterud tar over jobben som daglig leder.

– For meg personlig betyr dette at jeg får muligheten til å skape min egen drømmejobb – og det har jeg tenkt å gjøre, forteller Bjørn til 3600.no.

Bjørn Isaksen skal jobbe videre med forretningsutvikling av Akari. Spesielt arbeidet mot partnere og større kunder blir viktige fokusområder. Foto: Magnus Bjørnnes

– Nå får jeg tid til å jobbe med nye, større og langsiktige prosjekter som kan løfte Akari og 3600.no til nye høyder, og ikke minst for byen vår Kongsberg, forklarer Isaksen.

Ved å omorganisere, føler begge at de kommer i posisjoner som utnytter hverandres egenskaper og potensialet på en enda bedre måte.

– Vi har hatt en enorm vekst på to år og kunne bare drømt om det vi har fått til så langt. Det har gitt oss mange muligheter, som vi ønsker å jobbe videre med, forklarer Simen.

Les også: Akari er nominert til gründerprisen. 

– Mange av de viktigste prosjektene våre inkluderer et samfunnsansvar og det er viktig for oss, for byen og befolkningen. Det har alltid ligget i bunnen av alt vi gjør: det å jobbe for å «selge» Kongsberg og stadig finne nye måter å gjøre dette på, understreker Bjørn.

Hva er det beste med denne nye hverdagen?

– Alle har en indre motivasjon til å gjøre det de synes er gøy og spennende – og samtidig få rom til å bruke sine egenskaper på en mest mulig fornuftig måte. Jeg er nå i den posisjonen til at jeg kan velge dette selv. Det gir meg motivasjon til å finne og utvikle nye prosjekter – til det beste for Akari AS og Nettmagasinet 3600.no, sier Bjørn.

Team ASVO er en av prosjektene som er satt i gang for å styrke samfunnsansvaret Akari tar. Du kan se de første 4 filmene i serien Team ASVO her: https://3600.no/team-asvo/

– Endel av vårt konsept er at vi vil ha selvgående folk som har en «drive» mot et eller annet mål der fremme. Vår oppgave blir da å legge så godt til rette som vi klarer for at hver enkelt ansatt skal få til dette, samtidig som vi utvikler et selskap som kan bidra til vekst i Kongsbergregionen, legger han til.

Les også: Et fantastisk år for Akari

 

 

Hva ser du frem til i din nye rolle, Simen?

Simen J. Ljøterud skal fokusere på det administrative og driften av selskapet, samtidig som byråvirksomheten til Akari styrkes. Foto: Magnus Bjørnnes

– Vi har mange flotte og dyktige medarbeidere i Akari. Jeg ser frem til bli enda bedre kjent med samtlige, deres egenskaper og styrker. Vi skal fortsette å bygge et byrå som engasjerer og skaper resultater for kundene våre, da er det helt avgjørende at vi har folk rundt oss som jobber mot de samme målene, forklarer Simen.

Etter å ha doblet omsetningen siden i fjor, er planene klare for 2018.

– Til neste år er målet å gi rom for den enkelte ansatte til å blomstre enda mer. Og vi skal ikke legge skjul på at vi har mange veldig spennende prosjekter på gang – for Kongsberg i sin helhet – både næringslivet og befolkningen, avslutter de begge i kor.

Vil du vite mer om Akari AS, besøk www.akari.no.

3600.no

Se alle innlegg